0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Nisan 2017 Salı 17:20:00 - Güncelleme:25 Nisan 2017 Salı 17:40:00

Meclis'te bacak bacak üstüne atan diplomatların neden uyarıldığı ortaya çıktı

TBMM'deki 23 Nisan özel oturumunda bacak bacak üzerine atan diplomatların neden uyarıldığı ortaya çıktı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla önceki gün özel oturumla toplanan Meclis Genel Kurulu’nda ilginç görüntüler ortaya çıktı. Özel oturuma yabancı diplomatlar da katıldı. Locanın ön sıralarında oturan diplomatlardan bazıları bacak bacak üstüne atınca, görevli bir kadın onları uyardı. O diplomatlardan birinin de Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries olduğu öğrenildi.


‘Uyarılan’ diplomatın Fransız Büyükelçisi olması ve onun hemen arka sırasında bulunan ve tıpkı onun gibi bacak bacak üstüne atan bir başka diplomatın uyarılmaması tartışmaları da beraberinde getirmişti.


Kafalarda “neden sadece ön sıradakiler uyarıldı” sorusu oluşmuştu. Tüm bu soruların yanıtı ise ortaya çıktı. Buna göre; Meclis’teki bacak alarmının sebebi üç gündür konuşulduğu üzere ‘Meclis’in saygınlığı’ değil, Meclis Başkanı’nın ‘kadrajı.'

 

Meclis’te geçmişten beri; locadaki misafirler başta olmak üzere Meclis Başkanlık Divanı’nın bakış açısına giren herkesin görevlilerce ‘uygun oturma pozisyonunda’ bulunmaları için denetlendiği öğrenildi.

 

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX