0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Mart 2019 Çarşamba 09:55:00 - Güncelleme:13 Mart 2019 Çarşamba 10:49:00

Mansur Yavaş'ın cevap veremediği sorular

CHP-İP ve HDP ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, karıştığı sahte senet skandalıyla ilgili olarak bir hafta sonra açıklama yaptı.

Gazetecilerin soru sormasına izin vermeyip tartışmayı siyasi bir boyuta çekmeye çalışan Mansur Yavaş, hakkında kesinleşmiş mahkeme kararlarına da açıklık getiremedi. Yavaş, skandalla ilgili birçok soruyu aydınlatamadı. İşte cevapsız kalan o sorular:

1 - Sahte bir senedi icra takibine koymanız nedeniyle para cezası ve kötü niyet tazminatına çarptırıldığınıza dair Yargıtayca onanmış bir mahkeme kararı olduğu doğru mudur? 

HANGİ HİZMET KARŞILIĞI

2 - İhtilaflı olduğunuz Necmettin Kesgin ile ne tür bir alacak verecek ilişkiniz oldu. Aranızda bir avukatlık sözleşmesi veya bir mal ve hizmet alımı sözleşmesi yaptınız mı? Bu alacak verdiğiniz hangi hizmetin karşılığıdır? 

3 - Necmettin Kesgin “Beni uzun zaman telefon mesajlarıyla tehdit etti” diyor. Buna ne diyorsunuz? 

4 - Yargıtay’da iş takibi yaptığınız iddia ediliyor. Kimin için yaptınız? 

5 - Ortada iki senetten bahsediliyor. Gerçek olduğu bilinen senette asıl muhatabın Samaş olduğu anlaşılıyor, ki asıl senet olarak icraya koyduğunuz senetin ilk muhatabı ve cirantaları Samaş şirketleridir. Neden Samaş şirketini değil de Necmettin Kesgin'in üzerine gitmek istediniz ve bunu sahte olduğu mahkemece tescil olunan bir senet üzerinden yaptınız? 

6 - Bazı dava dosyalarında avukatlarınızın verdiği dilekçelerde bizim borçlumuz Samaştır, Necmettin Kesgin ile bir ilgimiz yoktur, alacağımız yoktur beyanlarınız doğru mudur? Bu ikrarınız doğruysa neden sadece Necmettin Kesgin hakkında icra takibi yaptınız? Samaş hakkında niçin yapmadınız? 

BAŞKA SENET VARMI?

7 - Samaş'tan olan alacağınızı tahsil ettiniz mi veya ibralaştınız mı? 

8 - Tahsil veya ibralaşma varsa bununla ilgili serbest meslek makbuzunuz var mıdır ve buna ilişkin kanuni vergi ödemelerinizi yaptınız mı? Ne kadar vergi ödediniz? 

9 - Alacağınız ne kadardır ve bu alacağınızı hangi senet temsil etmektedir? Sahte senet mi yoksa tahsile koyduğunuz zaman aşımına uğrayan başka bir senet mi? 

10 - Hakkınızda açılan davada görevi kötüye kullanma suçundan mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığınız ileri sürülmektedir bu doğru mudur? Borcunuz olmadığını söylediğiniz bir kişiden aynı konuyla ilgili neden 2. kez senet aldınız ve aynı bedelli iki senedi neden icraya koydunuz? 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX