0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Şubat 2018 Cumartesi 11:20:00 - Güncelleme:10 Şubat 2018 Cumartesi 11:29:00

Köşeye sıkışan ABD, konsolosluğunda sakladığı FETÖ’cü Mete Cantürk’ü Türkiye'ye teslim etti

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak yapılan aramalarda bulunamayan ABD Başkonsolosluk görevlisi Nazmi Mete Cantürk’ün Konsolosluk çalışanları tarafından 31 Ocak'ta savcılığa teslim edildiği ortaya çıktı. Elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulan Cantürk’ün çok sayıda üst düzey FETÖ'cüyle irtibatlı olduğu tespit edildi.

 

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda Güvenlik Amir Yardımcısı olarak görev yapan Nazmi Mete Cantürk’ün elektronik kelepçeyle ev hapsinde tutulduğu ortaya çıktı.

BULUNAMAMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında geçtiğimiz Ekim ayında Nazmi Mete Cantürk hakkında gözaltı kararı verildi. Cantürk’ün 2008- 2017 yılları arasında çok sayıda FETÖ’cüyle irtibatı olduğu tespit edildi. Cantürk Ekim ayında yapılan aramalarda bulunamadı. Geçtiğimiz günlerde soruşturmayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. ABD Başkonsolosluğu, Cantürk’ü 31 Ocak'ta savcılığa teslim etti.

FETÖ’cü müdürlerin hepsi onu aramış-TIKLA

Nazmi Mete Cantürk

4.5 YIL LONDRA’DA ÇALIŞMIŞ

Cantürk, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sorgulandı. İfadesinde ABD Başkonsolosluğu’nda diplomatik güvenlik federeal polis teşkilatı memuru olduğunu söyleyen Cantürk, bu görevinden önce ise 4.5 yıl Londra’da bir şirkette çalıştığını aktardı.

ŞÜPHELİLERLE YOĞUN İRTİBAT

Cantürk’ün 2008-2017 yılları arasında irtibat kurduğu isimler arasında kritik pozisyonlarda görev almış FETÖ şüphelileri bulunuyor. Cantürk’ün irtibatı tespit edilenler arasında şu isimler bulunuyor: Eski İstanbul TEM şubeden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Selim Ay, Tahşiye’de kumpasta rol alan ‘Nakkaş’ kod isimli senarist, eski emniyet müdürü Bayram Özbek, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli, eski İstanbul TEM Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün, Eski İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yapan Muhammet Fatih Sarıyıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın koruma müdürü ‘Böcek’ soruşturmasında şüpheli Zeki Bulut, 15 Temmuz darbe girişiminde İstihbarat Daire Başkanlığı önünde yakalanan eski emniyet müdürü Zeki Taşkın, firari emniyet müdürü Tufan Ergüder, 15 Temmuz darbe girişiminde tankın içinden çıkan eski emniyet müdürü Mithat Aynacı, MHP’ye kurulan kaset kumpasında rol alan TARKİM Havacılığın patronu İbrahim Faruk Bayındır, Balyoz hakimi Murat Üründü.

Nazmi Mete Cantürk sorgusunun ardından elektronik kelepçe ile ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.

EVİME YAKIN SAVUNMASI!

Cantürk’e sorgusunda eşinin Bank Asya’daki hesabında 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası hesap artışıyla ilgili de sorular yöneltildi. Cantürk bu soruya, eşine babasından para geldiğini, evine en yakın bankanın Bank Asya olmasından dolayı eşinin parayı bu bankaya yatırdığı savunmasında bulundu.

ANNESİ İÇİN ABONE OLMUŞ

Cantürk’e Zaman Gazetesi’ne aboneliği hakkında da soru yöneltildi. Cantürk bu soruya ise annesinin Zaman Gazetesi okuduğu için kendisine gazete aldığını söyledi. Cantürk, sorgusu sonrası savcılık tarafından ev hapsi talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Cantürk, Hakimlik’teki sorgusunun ardından elektronik kelepçe ile ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı. Yeni Şafak

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX