0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Kasım 2017 Salı 14:29:00 - Güncelleme:28 Kasım 2017 Salı 15:23:00

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki "Yurt dışında hesap" iddiaları asılsız çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı hakkındaki iddialarına ilişkin bugün belge açıklayacağını duyurmuştu. Ancak beklendiği gibi olmadı. Kılıçdaroğlu sözlerini kanıtlayamadı. Kılıçdaroğlu'nun o iddiasına ilk tepki de AK Partili Bülent Turan'dan geldi. Turan, iddiasını ispatlayamayan Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı'nIn yurt dışında hesapları olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, kendisine servis edilen belgeleri gösterdi. AK Parti, sahte dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suçlamalarda bulundu.

İDDİASINI KANITLAYAMADI

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurt dışında hesapları olduğunu iddia eden CHP Lideri, sözlerini kanıtlayamadı.

BELGELER SAHTE

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, belgelerin sahte olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına AK Parti'den ilk tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "Bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü, resmi işlemi belge diye sundu. Kılıçdaroğlu istifa etmeli" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınları hakkındaki para transferi iddialarının ardından AK Parti'den ilk açıklama geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Biz bu iddiayı zaten ciddiye almamıştık. Az önce izledik Kılıçdaroğlu'nu. Bütün iddiaları yalan. Açıkladığı belgeler ticaret kaynaklı. İddialar çöktü, resmi işlemi belge diye sundu. Kılıçdaroğlu, istifa etmeli" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabalarının yurtdışına para gönderdiği iddiasına yönelik konuştu. "Banka dekontları elimizde" diyen Kılıçdaroğlu, bunları kürsüden gösterdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İSPATLARSA İSTİFA EDERİM

Haftasonu yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun iddialarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "İddialarını ispatlarsa bu makamda bir dakika durmam, siyaseti de bırakırım" demişti.

İşte Erdoğan'ın o konuşması;

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun skandal açıklamalarına sert tepki gösterirken kendisi ve ailesinin yurt dışına para gönderdiği hakkındaki iddialara da sert yanıt verdi ve "Bay Kemal iddiasını ispatlarsa bu makamda bir dakika durmam ve siyaseti de bırakırım. İspatlayamazsa o da bırakacak mı" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX