0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Kasım 2018 Pazar 10:44:00 - Güncelleme:18 Kasım 2018 Pazar 11:24:00

Kavala’dan Ahmet Faik İnsel’e: Gezi’nin siyasete etkisini sağlayalım

Darbe finansörü Kavala’nın dosyasından ihanet tapeleri çıktı. Kavala’nın Ahmet Faik İnsel’e, “Sade Gezi değil de hani Gezi’nin önümüzdeki dönem siyasete etkisi falan gibi işte yapmak lazım” dediği tespit edildi. 

Darbe finansörü Osman Kavala’nın Gezi kalkışmasını Anadolu’ya yaymakla görevlendirdiği belirlenen 20 şüpheliden 13’ü gözaltına alınmasının ardından Kavala’nın soruşturma dosyasından dikkat çekici tapeler ortaya çıktı. Tapelerde, Kavala ve diğer şüphelilerin eylemleri genişletmek, Türkiye’nin sözde soykırım için Ermenistan’dan özür dilemesini sağlamak ve eylemlerin siyasete etki etmesini planladığı tespit edildi. Kavala’nın tapelerde, “Sade Gezi değil de hani Gezi’nin önümüzdeki dönem siyasete etkisi falan gibi işte yapmak lazım” dediği tespit edildi. İşte o tapeler: 

HÜKÜMETLE BAĞDAŞTIRALIM

Kavala’nın 31 Temmuz 2013 günü yaptığı görüşmede Gezi eylemlerine ilişkin açılması istenen sergi için ise şu ifadeler yer aldığı tespit edildi: 

Kavala’dan Ahmet Faik İnsel’e: Gezi’nin siyasete etkisini sağlayalım

Osman Kavala: “Marc’tan bir mail geldi. Gezi’yi parlamentoda yapabilirsiniz ama diyor 3 günlük parlamento sergi için süre veriyormuş. Yani böyle bir şey yani Geziyle ilgili bir sergi var acaba bir panel yapsak mı? Bir de Türkiye Ermenistan’la ilgili bir panel yapacaklarmış, herhalde Yeşiller yapıyor… Bir de Hrant Dink Vakfı’nın bir sergisi vardı, Ermenistan sınırında. Onu da oraya götüreceklermiş yani Avrupa parlamentosu..” 

Ahmet Faik İnsel: “Osman ikinci kere yapmak çok 30 tane fotoğraf bile olsa 1 hafta kalacak. İstanbul seçimleri üzerine biraz ağırlık.” 

Osman Kavala: “Sade Gezi değil de hani Gezi’nin önümüzdeki dönem siyasete etkisi falan gibi işte yapmak lazım.” 

Ahmet Faik İnsel: “Yerel seçim olduğu için daha da kolay onu bağlamak. Bu yerel demokrasi talepleri falan onun üzerinden bir şeyler bağlanabilir”. 

Kavala’dan Ahmet Faik İnsel’e: Gezi’nin siyasete etkisini sağlayalım

PEN’de Türkiye’ye özür projesi 

23 Haziran 2013 tarihinde Ezel isimli şahıs arasındaki görüşmeler ise şöyle: 

Ezel: “İsveç’li bir grup insanla tanıştım. Önümüzdeki yıl PEN’in 1915’e ağırlık vermek istediğini söylediler. Bizim projeden bahsettim, ilgilendiler, bizimkilerin istediği tipte bir şey olabilir dedi. Norveç bu konuda ciddi bir kaynak sağlayabilir”. 

Osman Kavala: “Bu akşam fark ettim geliyor. Hani başındaki kadın bize 50 bin Euro’yu veren.” 

Ezel: “Ha tamam randevulaşmıştık”. 

Kavala’dan Ahmet Faik İnsel’e: Gezi’nin siyasete etkisini sağlayalım

Kavala: Özür işleri ilerliyor mu? 

Asena Günal: Bir yandan özür işleri bir yandan sergi.”  

Osman Kavala: “Özür işleri ilerliyor mu?” 

Asena Günal: “İlerliyor daha hızlı ilerlemesi lazım.” 

Osman Kavala: “Peki onu İngilizce Türkçe iki dilli yapıyoruz değil mi”. 

Asena Günal: “Bir tek Hasan Cemal’in yazısı kaldı, diğerleri tamam. 

Asena Günal: “Bienal de bir gezi şeyi yapsak. Millet soruyorlar geziyle ilgili fotoğraf”. 

Osman Kavala: “Geziyi sana yollarım fotoğrafları hiç fena değil. Kolektif bir şey olursa…” 

Asena Günal: “Mart’tan sonrası boş, Nisan’da boşluğumuz var yani Eylül Ekim dolu ama Nisan Mayıs’ta yine hani Ermenilerle ilgili denk gelir mi var mı şu ara gelecek bir şey” 

Osman Kavala: “Sefaret’le Almanya arasındaki mektupları falan bulmuşlar Ermeni meselesiyle ilgili. Sergi yapmak istiyorlardı.”   

Kavala’dan Ahmet Faik İnsel’e: Gezi’nin siyasete etkisini sağlayalım

Spekülatör George Soros’un desteklediği Açık Toplum Vakfı’na bağlı Anadolu Kültür A.Ş. yöneticileri gözaltında.

Soros ile son durum toplantısı

Osman Kavala: “Freedom House destek mi istiyor?” 

Gökçe Tüylüoğlu: Büyük bir para değil ama. Bizim açımızdan iyi olan şey Gordona’larla net bir şekilde söyledim ilk etapta networking ve ekspertiz desteklerini yapacaklar.” 

Osman Kavala: “Şimdi Marc bana bizim Geziyle ilgili… Brüksel’e gidip daha önce Ahmet İnsel’le gitmiştik. Sonra işte bir Gezi fotoğraf sergisi diye bir şey önerdi. Yardımcı oluruz falan dedik.” 

Gökçe Tüylüoğlu: “Osman bey 19’unda gideceğim. 20’si sabahı George Soros kahvaltıya çağırdı ondan sorna Chris ile görüşeceğim gitmeden bir durum değerlendirmesi yapmak istiyorum”. 

ABD’den Türkiye’ye küstah çağrı! 

ABD Büyükelçiliği gözaltındaki akademisyenlerle ilgili küstah bir çağrıda bulundu: ABD, Türkiye’nin Anadolu kültür ile ilişkili sivil toplum liderlerini gözaltına almasından endişelidir. Türkiye’ye ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğüne saygı duyma, bunları garanti altına alma ve keyfi şekilde gözaltında tutulanları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz.

Kavala’dan Ahmet Faik İnsel’e: Gezi’nin siyasete etkisini sağlayalım

Tapelerde, duran adam, kırmızılı kadın, piyano çalan adamın provokasyon için getirildiği ortaya çıkmıştı. 

DURAN ADAM TAPELERDE

Alaz Fahri Kuseyri: “Eee ben sizi o zaman da çok kısaca anlatmıştım bu Duran adam”. 

Osman Kavala: “ Evet evet”. 

Alaz Fahri Kuseyri: “Heh ee bir de işte ben vardım projenin içerisin de”.

(Akşam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX