0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2019 Cumartesi 17:28:00 - Güncelleme:20 Nisan 2019 Cumartesi 17:53:00

Kandil'in sözcüsü HDP'li Demirtaş'a övgüler dizen Ekrem İmamoğlu'na büyük tepki

Kandil'in sözcüsü HDP'li Demirtaş'a övgüler dizen Ekrem İmamoğlu'na Ekrem İmamoğlu'na Türkiye-Irak sınırında devam eden operasyonlarda şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı paylaşmasıyla birlikte sosyal medyada tepkiler yağıyor. Vatandaşlar, İmamoğlu'na "Demirtaş'ın HDP'sinin Kandil ayağındaki teröristleri dün gece 4 masum askerimizi şehit etti. Tarih sizleri affetmez." dedi. İmamoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada Selahattin Demirtaş'ı öve öve bitirememişti..

CHP'li Ekrem İmamoğlu, "Başkan APO'nun heykelini dikeceğiz" diyen HDP'nin tutuklu eski genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı öve öve bitirememişti. Demirtaş için "Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı." ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu'na CHP seçmeni de tepki göstermişti. Türkiye-Irak sınırında devam eden operasyonlarda şehit düşen askerler için başsağlığı mesajı paylaşan İmamoğlu'na sosyal medyadan tepki yağıyor. Kullanıcılardan biri, İmamoğlu'nun paylaşımının altına, "Demirtaş'ın HDP'sinin Kandil ayağındaki teröristleri dün gece 4 masum askerimizi şehit etti. Tarih sizleri affetmez." diye yazdı.

Sınırdan gelen Türkiye'nin yüreğini yakan haber sonrası "Demirtaş'ın çizgisini beğeniyorum" diyen Ekrem İmamoğlu'nun attığı taziye tweetine vatandaşlardan çok sert tepkiler geldi. Vatandaşlar "Bu Timsah gözyaşları", "Gece kurtla bir olup kuzuyu yedikten sonra, sabah çobanla ağlamak bu olmalı!" yorumları yaptı.

KANDİL PROVOKATÖRÜNÜ BU SÖZLERLE ÖVMÜŞTÜ

CHP'li Ekrem İmamoğlu, Rudaw'a skandallarla dolu bir açıklama yaptı. Terör örgütü PKK'nın talimatları doğrultusunda siyaseti dizayn etmek isteyen ve teröristbaşı Öcalan için onun heykelini dikeceğiz gibi birçok skandal açıklamaya imza atan Selahattin Demirtaş'a övgüler dizen Ekrem İmamoğlu, "Sayın Demirtaş'ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim." dedi.

Ekrem İmamoğlu, CHP'li seçmenin de tepkisini çeken skandal açıklamalarına şöyle devam etti:

Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum. Bu bağlamda böyle siyasi bir çizgisi olan bir insanın benim hakkımda pozitif bir şey söylemesi elbette beni mutlu etmiştir.

(AHaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX