0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ekim 2016 Çarşamba 14:22:00 - Güncelleme:19 Ekim 2016 Çarşamba 17:46:00

'JÖH' ile 'PÖH'lerden teröristlere ağır darbe

Tunceli'de, son dönemde ihbar ya da istihbarat beklemeden zorlu koşullara rağmen araziye çıkarak didik didik terörist arayan güvenlik güçleri, kentte bu yıl 2'si örgütün sözde üst düzey sorumlusu olmak üzere 45 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, sivil ya da çocukları bile hedef almaktan çekinmeyerek genç, yaşlı, çocuk ayırımı yapmadan saldırılarında sivil vatandaşları da hedef alan, hatta savaşta bile ateş açılmayan sağlık kuruluşları ile ambulanslara saldıran PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türk Polis Teşkilatı'nın Tunceli'deki operasyonları devam ediyor.

 

Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timleri başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında teröristlere yönelik amansız takibini sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın zaman zaman eylemler yaptığı ve kış üstlenmesi yapmaya çalıştığı Tunceli'de de gece, gündüz, şehir merkezi ya da kırsal ayrımı yapmaksızın teröristlerin peşini bırakmıyor.

 

Ülkenin birçok noktasında olduğu gibi Tunceli'de de özellikle son dönemde istihbarat ya da ihbar beklemeden arazi arama tarama faaliyetlerine yoğunluk veren güvenlik güçleri, zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen araziye çıkarak didik didik terörist arıyor.

 

"Ulaşılamaz" denilen sığınak ve depolar ele geçirildi

 

Arama tarama faaliyetlerinde örgüt mensupları ya da yandaşlarınca "ulaşılamaz", "tespit edilemez" denilen sığınak, depo ve terör örgütü mevzisini bulup imha eden güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlere ağır kayıplar verdirdi.

 

Kentte bu yıl gerek hava operasyonları gerekse Mehmetçik ile polisin karadan yaptığı operasyonlar ve sıcak takip sonucu 45 terörist etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerden birinin örgütün sözde kadın sorumlularından "Roza Afrin" kod adlı Fidan Bilal, birinin de örgütün "Tunceli Mazgirt ilçe gücü sorumlusu" ve İçişleri Bakanlığının "arananlar listesi"nde yer alan "Merdan" kod adlı Ercan Ateş olduğu belirlendi.

 

3 ton patlayıcı imha edildi

 

Operasyonlarda, bu yıl, il genelinde, terör örgütüne ait yaklaşık 100 sığınak, depo ve mevzi ile 3 tondan fazla el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonlarda, terör örgütü üyelerince tedavi amaçlı kullanılan bir sığınakta ise 1 seyyar diş ünitesi ve röntgen cihazı ve çok sayıda çeşitli diş tedavi malzemesi ile 1 jeneratörün bulunması dikkati çekti.

 

Hava destekli operasyonlar teröristlerin kabusu oldu

 

Tunceli'de, 24 saat aralıksız gözetleme ve keşif yapılabilmesi için görevlendirilen 2 adet İHA'nın tespit ettiği koordinatların anında değerlendirmesi sonucu gerek savaş uçakları gerekse helikopterler ile belirlenen hedefleri ateş altına alan güvenlik güçlerinin karadan da top atışları ve sıcak takibi ile sürdürdüğü bu hava destekli operasyonları adeta terör örgütü PKK mensuplarının korkulu rüyası oldu.

 

Kentte, bu yıl Nazımiye ve Ovacık ilçesinde düzenlenen 4 hava destekli operasyonda Nazımiye ilçesinde 9, Ovacık ilçesinde ise 5 terörist etkisiz hale getirildi.

 

1 kilometre uzaktaki 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Ovacık ilçesine sızmaya çalışan bir grup terörist de bölgede devriye görevi yapan PÖH timinin bulunduğu zırhlı araçtaki polis memuru tarafından termal kamera ile fark edildi. Ardından zırhlı araçtan atış yapan polis memuru, yaklaşık bir kilometre uzaktaki 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Gerçekleştirilen arama taramalarda ise örgüt mensuplarına ait 4 roket atar, 4 el bombası ve 2 kalaşnikof marka uzun namlulu silah elde edildi.

 

Kentte, Kutuderesi Vadisi başta olmak üzere kent genelinde teröristlere yönelik operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX