0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:21 Nisan 2019 Pazar 08:00:00

İşte İmamoğlu'nun beğendiği çizgi!

‘Zillet ittifakı’nın zarar görmemesi için seçim bitene kadar saldırılara ara veren PKK, İmamoğlu’nun şaibeli mazbatayı almasıyla harekete geçti. Hakkari’deki saldırıda 4 asker şehit olurken 6 asker yaralandı. Demirtaş’ın çizgisini beğendiğini söyleyen İmamoğlu, PKK’yı kınamaya bile korktu. 

Terör örgütü PKK, CHP-İP-SP ve HDP’nin içinde yer aldığı ‘zillet ittifakı’nın zarar görmemesi için saldırılarına ‘seçim bitene kadar’ ara verme kararı almıştı. Fırsat kollayan teröristler, ‘zillet ittifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını almasının hemen ardından saldırılara başladı. Irak sınırındaki Hakkari’nin Çukurca’yla Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, PKK'lı teröristlerce ateş açıldı.

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Açılan ilk ateşte, 2 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaralı askerler bölgeden helikopterle alınarak Çukurca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 2 asker de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Çatışmada şehit olan 4 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından, şehit olan sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır'a, Murat Şahin Giresun'a, Şevket Çetin Kırıkkale'ye, Yener Kırıkçı ise Ankara'ya uğurlandı. İmamoğlu, “Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen PKK’nın güdümündeki HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı öve öve bitirememişti. Demirtaş için “Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı” ifadelerini kullanan İmamoğlu'na CHP seçmeni de tepki göstermişti.

KINAMAYA BİLE KORKTU

Tepkilere kulaklarını tıkayan İmamoğlu, son röportajında ise “Demirtaş'ın çizgisini beğeniyorum” ifadelerini kullanarak skandal açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye’nin yüreğini yakan haber sonrası İstanbul seçimlerine yapılan itirazlar sonuçlanmadan YSK'nın mazbata verdiği İmamoğlu, sosyal medya hesabından, “Türkiye - Irak sınırında devam eden operasyonlarda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun” mesajını paylaştı. Mesajında saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK ve teröristlerle ilgili tek bir ifadenin yer almaması dikkati çekti. İmamoğlu, ne terör örgütünü ne de teröristleri kınayamadı. Bu durum CHP’lileri de isyan ettirdi. İmamoğlu’nun attığı taziye tweetine vatandaşlar çok sert tepki gösterdi. Sosyal medya kullanıcılarından biri “Demirtaş'a övgüler güzellemeler yapıyorsun ki; haklısın seni FETÖ'nün yanında PKK da seçti. Utanmadan şimdi Demirtaş'ın teröristlerinin şehit ettiği askerlerimizi ağzına alıyorsun” diye yazdı.

TARİH SİZLERİ AFFETMEZ 

“Demirtaş'ın HDP'sinin Kandil ayağındaki teröristleri dün gece 4 masum askerimizi şehit etti. Tarih sizleri affetmez”, “Asker şehit olsa da ben de bunu yazsam diye beklediğin o kadar belli ki...” mesajları paylaşıldı. Geçtiğimiz gün terör örgütlerine yakınlığıyla bilinen CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun İBB Meclis kürsüsüne çıkıp İmamoğlu’yla yan yana oturması “İl başkanı, İmamoğlu’na eş başkan mı?” sorusunu akıllara getirmişti. İmamoğlu’nun şehitlerle ilgili paylaşımına karşı sosyal medya kullanıcıları Kaftancıoğlu'nun, “Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun. Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek ölümü kutsamaktan vazgeçin artık” mesajını cevap olarak gönderdi. 

ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINDI

Teröristlerin kanlı saldırısının ardından Irak sınırı ve Tel Rıfat’ta düzenlenen operasyonlarda PKK’ya ağır darbe vuruldu. Irak sınırındaki 20 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bölgede bulunan unsurlarımız tarafından çatışmanın başladığı andan itibaren sabahın erken saatlerine kadar kahramanca yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale getirilmiş ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak intikamları alınmıştır” denildi. Öte yandan YPG/PKK'nın Zeytin Dalı bölgesinde konuşlu TSK ve ÖSO güçlerine Tel Rıfat'tan taciz ateşi açtı. TSK, örgütün karargah olarak kullandığı binayı tespit edip tank atışlarıyla yerle bir etti. Atışlar sonrasında teröristlerin havaya uçtuğu anlar kameralara yansıdı.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX