0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:16 Mayıs 2019 Perşembe 08:00:00

Irak'la yeni işbirliği dönemi

Başkan Erdoğan, Türkiye'ye davet ettiği Irak Başbakanı Abdulmehdi'yle terörle mücadele ve ekonomik ilişkileri görüştü.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Devlet Başkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Erdoğan konuk başbakanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Abdulmehdi baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmelerde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı. 

TİCARET VE ENERJİ İŞBİRLİĞİ 

Külliye'deki görüşmelerde, terörle mücadele, Irak'ın yeniden imarı, ticaret ve enerji alanları başta olmak üzere Türkiye-Irak arasında iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı. Görüşmelerde ayrıca, Türkiye ve Irak'ı yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda da fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıların ardından Başkan Erdoğan, Irak Başbakanı Abdulmehdi onuruna resmi iftar yemeği verdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX