0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Eylül 2016 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:01 Eylül 2016 Perşembe 00:35:00

İhanet ve cinayetler iddianamede 

FETO’nun CIA, MI6 ve BND gibi yabancı istihbarat örgütlerinin taşeronu olduğu savcılık iddianamesine yansıdı. Savcılık, gazeteci ve yazarlar Necip Hablemitoğlu, Haydar Meriç ve Aytunç Altındal cinayetlerinin FETÖ bağlantılı olabileceğine dikkati çekti.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Zafer Dur, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanmasına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında 2'si tutuklu 3 sanık hakkında mahkemece de kabul edilen 56 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, yargı, mülkiye ve istihbarat birimlerinde etkin konuma gelip devleti “esir” alacak bir pozisyonda bulunmasının dış güçlerin desteği olmadan gerçekleşemeyeceği kaydedildi. 

ÖRGÜT YAPISI CIA MODELİ 

FETÖ’nün sözde sivil toplum cemaati görünümlü yapısının CIA'nın öngördüğü “Mormon, moon, scientology” gibi tarikat yapısına tıpatıp uyduğuna işaret edilen iddianamede, CIA'nın bu modellerle tarikatları birer sivil toplum örgütü şeklinde yapılandırarak toplumu değiştirip dönüştürmeyi amaçladığı, bu örgütün de onlarca yıldır eğitim, ekonomi, sağlık, politika, teknoloji ve kültürel sistemlerin dayalı olduğu kamusal alanlarda oluşturduğu yönetim sisteminin bunu amaçladığı aktarıldı. Gazeteci-yazar Necip Hablemitoğlu'nun “Köstebek” isimli kitabına da kaynak olan emniyetteki yapılanmayı deşifre eden raporları düzenleyen dönemin emniyet müdürlerine gözdağı verildiği, FETÖ'ye yakın duranların önünün açıldığı, “dokunanın ise yanacağı” bir yapı oluşturulduğu belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi: “Gülen'in CIA, MI6 ve BND gibi yabancı istihbarat örgütlerine taşeronluk yaptığı, bu istihbarat örgütleri adına hareket ederek karşı devletlerin istihbarat birimlerinde kadrolaşma yoluna gittiği araştırmacı yazarlar tarafından dile getirilen konular arasındadır. “ 

3 GAZETECİ CİNAYETİNE DİKKAT 

Bu konuda araştırma yapan ve kitap yazan Necip Hablemitoğlu, Haydar Meriç ve Aytunç Altındal gibi gazetecilerin FETÖ bağlantısı nedeniyle ölümlerinin şüphe taşıdığı vurgulanan iddianamede, “Henüz kitabı basım aşamasına gelmemiş Ahmet Şık ile bu konuda kitap yazan Hanefi Avcı ve Nedim Şener'in tutuklu olarak uzun süre yargılandıkları davalarla susturulmaları ve susturulmak istenmeleri üzerinde dikkatle durulması gereken bir konudur” ifadesine yer verildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX