0530 708 54 54
0530 708 54 54
05 Aralık 2018 Çarşamba 23:43:00 - Güncelleme:06 Aralık 2018 Perşembe 01:16:00

İçişleri Bakanı Soylu: Ölüsünü ya da dirisini eninde sonunda alacağız

FETÖ'nün üzerine acımasızca gitmeye devam edeceklerini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan elebaşı Fetullah Gülen hakkında kararlı sözler geldi: Eninde sonunda, ölü ya da diri o adamı oradan alıp getireceğiz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ'yle mücadelede iyi bir mesafe aldık. Ve şunu söyleyeyim; acımasız gidiyoruz ve gitmekte de kararlıyız. FETÖ'nün ölüsünü ya da dirisini bu ülke alacak. Ben olmam, benden sonraki alır. Bunu vermek durumunda kalacaklar." dedi.

Katıldığı canlı yayın programında FETÖ'ye dair çarpıcı açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, FETÖ tehlikesinin çok azaldığını belirterek, "Dünya bizi anlamadı ama şimdi yavaş yavaş anlıyor. İngiltere'den Almanya'ya kadar biz birçok ülkeyle ilişki kuruyoruz." sözlerini kullandı.

Ülkelerin iç güvenliğinin artık başka ülkelerin merkezlerinde başladığını belirten Bakan Soylu, "Eğer orada PKK'ya para yardımı yapıyorlarsa, eğer orada FETÖ'ye para yardımı yapıyorlarsa, sosyal derneklere katkılarda bulunuyorsa, onlara alan açıyorlarsa bunlar sizin iç güvenliğinizi etkileyen bir meseledir. Sınırlarınızın hemen kenarında eğer ABD, PYD'ye binlerce tırlık yardımda bulunuyorsa, onlara zırhlı araçlar veriyorsa bu direkt Washington'dan başlayan bir meseledir. Bunun geldiği yerdir, sınırlarınızın yanı." ifadelerini kullandı.

"Acımasız gidiyoruz"

FETÖ'yle mücadelede iyi bir mesafe alındığını söyleyen Soylu, "Acımasız gidiyoruz ve gitmekte de kararlıyız. Burada duygularımıza mağlup olursak 15 Temmuz gecesinin daha ağırını bu ülke yaşar. Buna kesinlikle inanıyorum. Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı iki kardeş bakanlık olarak burada hakka, adalete riayet ederek, zamanı geldiğinde düzeltici adımlar da atmayı bilerek bir çaba ortaya koydu. Milli İstihbarat Teşkilatı, Dışişleri Bakanlığı dönem dönem Milli Eğitim Bakanlığı, Maarif Vakfı hepsi çaba harcadı." dedi.

"Ölüsünü ya da dirisini eninde sonunda alacağız"

"Sizi yıkamazlarsa güçleniyorsunuz. Bu temel bir kural ve Türkiye'yi yıkamazlar." diyen İçişleri Bakanı Soylu, "Fethullah Gülen gibi her şeyinden yoksun bir kişi, herhalde Türkiye'ye bir darbe planlayabilecek kabiliyete sahip değildir. Bir meczup Türkiye'ye bir darbe planlayacaksa biz işi gücü bırakalım." diye konuştu.

FETÖ'nün arkasında kimlerin olduğunu 16 Temmuz'da söylediğini anlatan Soylu, "Onun arkasında olanlar onu orada tutuyorlar bugün. Amerika'da yanlış bir şey yapın bakalım bir gün durduruyorlar mı adamı. Avrupa'da yapın, Almanya'da yapın, İngiltere'de yapın. Avrupa'daki bir İçişleri Bakanı dostumuza şunu söyledim; Allah'ınızı severseniz Türkiye'de sizi rahatsız eden bir şey var mı? Düşündü 'Yok.' dedi. Ama sizin ülkenizde bizi çok rahatsız eden şeyler var. FETÖ var, PKK var, DHKPC var. 'Bu nasıl oluyor?' dedim. Sizin ülkenizi rahatsız eden şey; bizim de rahatsızlığımızdır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu konuda samimi bir çaba ortaya koyduğunun altını çizen Bakan Soylu, "Senin teröristin, benim teröristim diye bir mücadele içerisinde değiliz. Bak biz bir terör bandındayız. Senin gibi de değiliz yani. Suriye, Irak, etrafımızdaki ülkeler... Her birinden bir terör ağıyla karşı karşıyayız. Ama şunu söyleyeyim; biz güçlü durdukça, hukuka ve demokrasiye sahip çıktıkça ve bu meselede derdimizi anlattıkça sonuç alırız." dedi.

Hiçbir algının gerçeği örtemeyeceğinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Soylu, "Gerçek haklıdır, eninde sonunda ortaya çıkar. Ve onun için biz bu adamı eninde sonunda oradan alacağız. Ölüsünü ya da dirisini bu ülke alacak. Ben olmam, benden sonraki alır. Bunu vermek durumunda kalacaklar." sözlerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde gündeme gelen taksicilerle ilgili şikayetlere ilişkin, "Vatandaşımız merak etmesin, bu sorunu düzelteceğiz. Gizli müşteri yöntemi uygulanmaya başlanacak." dedi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Soylu, taksicilere dair yaşanan sorunları çözmek için çok önemli adımlar attıklarını belirterek, "Yaklaşık bir buçuk ay önce bizim kendi görev alanımız içerisinde bir genelge yayımladık. Bugüne kadar da 10 bin taksi denetledik." diye konuştu.

"Gizli müşteri yöntemi kullanılacak"

Ekim ve kasım aylarında sıkı denetimler gerçekleştirildiğini hatırlatan Soylu, aralık, ocak ve şubatta da bir dizi denetim gerçekleştirileceğini belirterek, "Ama bizim yaptığımız yöntem yeni bir yöntem; gizli müşteri yöntemi. Aslında var olan bir yöntemdir, araştırma şirketleri bunu çok kullanırlar." sözlerini kullandı.

Gizli müşteri yönteminin detaylarıyla ilgili bilgi veren Bakan Soylu, "Bu yöntem şudur; gizli müşteri araca biniyor, 'Beni şuraya götürür müsünüz?' diyor. 'Hayır, götüremem.' diyor veya araçta sigara içiyor, alkol içiyor, yüksek sesle müzik açıyor. Bunu disipline edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Belediyeler de elini taşın altına koyacak"

Bu denetimi en çok isteyen kesimin şoförlerin ve taksicilerin bağlı oldukları esnaf odaları olduğunu belirten Soylu, "Bundan sorumlu olan sadece biz değiliz. Belediyeler elini taşın altına koyacaklar. Eğer ellerini taşın altına sokmazlarsa bundan sonra onlara da yönelik adımlar atacağız. Bunu çok net söylüyorum. Şimdi biz yapıyoruz ama bu görev aslında belediyelerin asli görevidir." dedi.

Vatandaşın konforlu bir taksi yolculuğu yapma hakkına sahip olduğunu belirten Soylu, "Bunu sağlamazsak kusurlu olan biziz ama belediyeler de aynı kusur ve kabahatin içerisindeler. Vatandaşımız merak etmesin bunu düzelteceğiz." sözlerini kullandı.

(star.com.tr)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX