0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Temmuz 2016 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:24 Temmuz 2016 Pazar 01:34:00

Hulusi Paşa'ya iğrenç teklif

Erdoğan, darbe girişimi gecesi yaşananları kamuoyuyla paylaşmayı sürdürüyor. Erdoğan, bu kez Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ı rehin tutanlardan birinin “Sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen’le buluşturalım” teklifi yaptığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, France 24 kanalına verdiği mülakatta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi. İstihbarat zafiyetinden dolayı gerek MİT Müsteşarı, gerekse Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla ilgili bir kararının olup olmadığı sorulan Erdoğan, bu konuda karar verilecekse Başbakan’la oturup değerlendirme yapıldıktan sonra verileceğini söyledi. 

DERE GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ 

Şu anda bir geçiş süreci içinde olunduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Bizde bir söz var, 'Dereyi geçerken at değiştirilmez'. Şu anda biz böyle bir sürecin içerisindeyiz ve bu sürecin içerisinde de şu anda arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık, net söylememiz lazım. Bir istihbarat zaafı söz konusudur, vardır. Hatırlayın. Amerika'daki İkiz Kuleler vurulduğu zaman kimse ‘İstihbarat ne yaptı’ veya ‘İstihbarat görevden alındı mı’ diye sormadı. 

HEPSİ GÖREVLERİNİN BAŞINDA 

Fransa'da bu olaylar oldu değil mi, orada da istihbarat zaafı yok mu? Var. Belçika’da olduğunda, biz Belçika’ya üstelik önceden bilgiler verdik, dedik ki; bak böyle böyle, şu şu şu isimler teröristtir, DAİŞ'tir, bunlara dikkat edin. Bizi dinlemediler, değil dediler ve ondan sonra havalimanında o olaylar oldu. İngiltere olayı aynı. Şu anda Almanya’daki mevcut gelişmeler aynı. Sormazlar mı, nerede istihbaratınız? Demek ki zaman zaman istihbarat zaafları olabiliyor. Ama bütün bunlara rağmen biz Sayın Başbakanımızla değerlendirmelerimizi yaparız, atacağımız bir adım varsa bu konuda ondan sonra atarız. Şu anda hepsi görevinin başındadır.” Darbe girişiminin ardından devam eden operasyonların ne zamana kadar süreceği sorulan Erdoğan, “79 milyonluk bir Türkiye içerisinde şu anda bütün bu kirli yapıyı, bu terörist yapıyı kurumlarımızdan temizlemek durumundayız. Eğer temizleyemezsek bunun bedelini çok ağır öderiz. Bunlar kanser virüsü gibi bir metastaz yapmış vaziyette. Bunu bizim en ideal şekilde kazımamız lazım ki devlet bir daha bu sıkıntıları yaşamasın” diye konuştu. 

BİZİM YAŞADIĞIMIZI YAŞAMADILAR 

Batılı ülkelerin “Cadı avı başlatıldı” eleştirilerinin kendisini çok da ilgilendirmediğini belirten Erdoğan, Belçika, Fransa, ABD ve Almanya’da küçük çaplı olaylarda olağanüstü hal ilan edildiğine dikkati çekti. “Ben size 246 kişinin ölümü, 2 bin 185 kişinin yaralanmasından bahsediyorum” diyen Erdoğan, “Bunların hiçbirisi bizim şu anda yaşadığımızı yaşamadılar, onlar bir darbe girişimiyle karşı karşıya kalmadılar. Bu tamamen ülkemizde bir darbe girişimidir, bu devleti yıkmaya yönelik bir adımdır” ifadesini kullandı. 

DARBE TALİMATI PENSİLVANYA’DAN 

TSK içindeki FETÖ’cü teröristlerin Pensilvanya’dan aldıkları talimatla ülkede bu darbe girişiminde bulunduklarını tekrarlayan Erdoğan, şunları kaydetti: “Bakın şu anda itirafçılar var ve bu itirafçılar talimatı nereden aldıklarını söylüyorlar. Hatta hatta çok daha ileri, Genelkurmay Başkanımızın şu anda rehin tutanlardan işte bir tanesi; 'Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Böyle bir süreç var. Biz bu süreci bir kenara koyabilir miyiz?” 

Zil takıp oynayacaklar

Batı ülkelerinin bombaların hiçbirini görmediğini belirten Erdoğan, “Herhalde ülkenin en üst yöneticileri öldükten sonra görecekler, sonra da zil takıp oynayacaklar” ifadesini kullandı. 

n Avrupa Birliği ülkelerinin liderlerine “Darbenin arkasında mısınız, demokratik hukuk devletinin yanında mısınız?” diye soran Erdoğan, yapılan eleştirileri kabul etmediğini söyledi. Üyelik sürecinde Türkiye’nin önüne konulan engelleri eleştiren Erdoğan, AB’nin Türkiye’ye karşı ön yargıyla hareket ettiğini vurguladı. AB’nin elinde bayraktan başka bir şey olmayan vatandaşı değil, FETÖ mensuplarını savunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu çok ayıp bir şey” dedi. 

HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIRIZ 

Darbe girişiminde parlamento, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık binalarının da vurulduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: “Şimdi bunlar yapılırken burada tedbir almayacak mısınız? Almamız lazım. Ama Batılı dostlar bu bombaların nedense hiçbirini görmüyor. Herhalde yani bu ülkenin en üst yöneticileri vesaireleri öldükten sonra görecekler, bunun beklentisi içindeler, ondan sonra da zil takıp oynayacaklar. Kusura bakmasınlar, her türlü tedbiri alırız ve almaya da devam edeceğiz.” 

ABD BİZE BELGE Mİ VERDİ? 

Amerika’dan FETÖ lideri Fetullah Gülen'in iadesinin istendiğini, ancak delil talebinde bulunulduğunu hatırlatan Erdoğan, “Amerika bizden istediği teröristlerde belge mi verdi?” diye sordu. Yine de elektronik ortamda belge gönderildiğini belirten Erdoğan, 10 gün içerisinde itirafçıların söyledikleri dahil tüm belgelerin ayrıca gönderileceğini söyledi. Erdoğan, hatta dışişleri ve adalet bakanları ile özel temsilcisini ABD’ye göndererek, muhataplarıyla görüşmelerini sağlayacağını vurguladı.  

Duvara tosladılar 

Erdoğan, devleti ele geçirme gayretinde olan FETÖ’cülerin milletten oluşan duvara tosladığını vurguladı. 

n Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Cumhuriyet Meydanı ile Sakarya Demokrasi Meydanı'nda “Demokrasi nöbeti” tutan vatandaşlara telefon bağlantısıyla hitap etti. FETÖ’nün askeri kılığa bürünmüş teröristlerinin silahlı darbe teşebbüsünün milletin tavrıyla, meydanları dolduruşuyla püskürtüldüğünü söyleyen Erdoğan, vatandaşlardan ikinci bir duyuruya kadar meydanları boşaltmamalarını istedi. Erdoğan, “Devleti ele geçirmeye gayret ettiler, silahlı kuvvetlerimizin, polisimizin, bakanlıkların, kurum ve kuruluşların içlerine sızmaya çalıştılar ama sonunda duvara tosladılar. Öyle bir tosladılar ki karşılarında bu aziz milletimizi buldular” dedi. 

11 BİN 106 GÖZALTI 

Darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan şahıs sayısının 11 bin 160'a ulaştığını, bunun yanında 4 bin 704 kişinin tutuklandığını açıklayan Erdoğan, tutuklananlar arasında 167 polis, 2 bin 878 asker, bin 552 hakim, savcı ve 14 mülki amir, 93 sivilin olduğunu bildirdi. Erdoğan, OHAL ile ülkede normalleşme sürecinin hızlanacağını sözlerine ekledi. 

Demokrasi nöbetçisi gelin ve damadı tebrik 

Esat ve Tuğçe İpek çiftini Külliye’de ağırlayan Erdoğan, geline altın bilezik hediye etti.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde eğlenmek yerine gelinlik ve damatlıkla “Demokrasi nöbeti” için meydana koşan Esat ve Tuğçe İpek çiftini, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Genç çifti külliye girişinde “Üşümediniz inşallah” sözleriyle karşılayan Erdoğan, çifti tebrik etti. Geline düğün hediyesi olarak altın bilezik takan Erdoğan, ardından gelin, damat ve yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıya kadar uğurladığı Esat ve Tuğçe İpek çiftine “Yolunuz açık olsun” diyerek mutluluk diledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX