0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2018 Cuma 12:13:00 - Güncelleme:19 Ocak 2018 Cuma 12:40:00

Hükümetten Afrin harekatına ilişkin açıklama: Bu operasyon yapılacak

Milli Milli Savunma Bakanı Canikli Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'nin 'Türkiye bu harekatı yapmasın" çıkışına cevap veren Bakan Canikli 'Bu harekat yapılacak" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli planlanan Afrin hareketiyle ilgili A Haber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtlıyor.

"Bu harekat yapılacak" açıklamasında bulunan Bakan Canikli, "Türkiye'ye yönelik tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor" diye konuştu.

İşte Canikli'nin açıklamaları şu şekilde:

Muhtemel kayıplarımızın da en aza indirilmesi için gerekli tüm şartların olgunlaştırılması gerekiyor. Bu hassasiyetimizi harekatın her aşamasında uygulamaya geçireceğiz. Türkiye'ye yönelik tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Bu harekat yapılacak, terörle mücadele gerçekleştirilecek. Temel hedefimiz PYD terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılması. PYD'ye en büyük silah desteğini ABD sağlıyor. YPG'nin elinde ne var nerede ne bulunuyor ve onların sistemlerini biliyoruz. "

Suriye'de yapılan bütün ülkelerin orayla ilgili politikaları vardır. Bir şekilde oradaki grupları da etkileyebilecekleri yönde, onları da kolaylaştırıcı adımlar atmaya çalışıyorlar.

Suriye'nin "Türk savaş uçaklarını düşürürüz" açıklamasına karşılık olarak "Rejimin bu sözü hayata geçirme kapasitesi sınırlı. Rusya'nın rejime büyük destek verdiklerini biliyoruz. Rejimin kendi başına söylemleri hayata geçirme kapasitesinin sınırlı olduğunu biliyoruz. Bu hamleyi sadece rejimin bir düşüncesi olarak görmemek gerekiyor. Bunlar mücadele masasında konuşulması gereken konular. O kadar kaygan bir zemin söz konusu ki.

AFRİN OPERASYONU BAŞLADI MI?

Murat Akgün'ün Afrin operasyonu başladı mı? şeklindeki soruya Bakan Canikli, "Fiili olarak operasyon başladı." şeklinde cevap verdi.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX