0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Şubat 2018 Salı 09:39:00 - Güncelleme:13 Şubat 2018 Salı 09:58:00

Hükümet harekete geçti! 2. Abdülhamid’in ismi kabrinde de yaşayacak

2’nci Mahmud Türbesi’ne defnedilen Abdülhamit’in adı türbeye verilmedi. Türbenin “2’nci Mahmud, Abdülaziz ve 2’nci Abdülhamit Türbesi” olarak anılması için harekete geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 34’üncü Osmanlı Padişahı 2’nci Abdülhamid’in vefatının 100. yılı kapsamında yaptığı açıklamada, ecdadımıza olan vefa borcumuza dikkat çekmişti. Erdoğan CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek, “Sultana yönelik bağnaz bakış açısının marjinal bir kesimde halen hüküm sürdüğünü görüyoruz. Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923’ten başlatmaya çalışıyor. Birileri inatla bizi köklerimizden, kadim değerlerimizden koparmaya gayret ediyor” demişti.

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyarlı bu yaklaşımı somut adımlarla da şekillenecek. Vefatının ardından İstanbul’daki 2’nci Mahmud Türbesi’ne defnedilen 2’nci Abdülhamit’in adı, türbenin isminde de yaşayacak. Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş da yaptığı açıklamalarda gerçekleşecek değişimin ilk sinyallerini vermiş, “Restorasyonla ilgili tabelalarda II. Mahmut Türbesi restorasyonu yazıyor. Yani Fatiha’nın da çoğu Abdülhamit’e gitsin isterdik yani. Şimdi o ismin de orada olmasında fayda var diye düşünüyorum” demişti. 

Türbe, Sultan 2’nci Mahmud, Sultan Abdülaziz ve Sultan 2’nci Abdülhamid Türbesi olarak değiştirilecek. Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX