0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:06 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

Hukuk fakültelerini 5 yıla çıkaracak adım

Yargıtay Başkanı Cirit'in eğitim süresinin 5 yıla çıkarılmasını önermesinin ardından YÖK'ten değişiklik sinyali geldi. 

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamada, hukuk fakültesi mezunları için, ilgili paydaşların da içinde bulunduğu bir süreçle “meslek icra sınavı”nın getirilmesinde yarar görüldüğü belirtildi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, önceki gün Adli Yıl Açılış Töreni'nde  yaptığı konuşmada, hukuk fakültelerindeki lisans eğitiminin 5 yıl olması  gerektiğini dile getirmişti. 

RESMİ BAŞVURU YOK 

Bu önerinin ardından YÖK'ten dün yapılan açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu'na, Yargıtay Başkanlığı'ndan konuya ilişkin yapılmış resmi bir müracaatın henüz bulunmadığı” belirtildi.Açıklamada, “Bununla birlikte Yükseköğretim Kurulu olarak, eğitim öğretim süreleri  de dahil, konunun içinde bulunduğumuz Avrupa Yükseköğretim alanının çerçevesinde  ele alınmasının doğru olduğu” vurgulandı. 

MESLEK İCRA SINAVI 

YÖK açıklamasında daha sonra şu ifadelere yer verildi: Ayrıca Yargıtay başkanlığımızın hassasiyetlerine de cevap verecek şekilde sisteme yeni girecek olanlar için mezuniyet sonrasında,  Adalet Bakanlığı'mız başta olmak üzere ilgili paydaşların da içinde bulunduğu bir  süreçle 'meslek icra sınavının' getirilmesinde yarar gördüğümüzü ifade etmek isteriz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX