0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mart 2017 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:17 Mart 2017 Cuma 00:16:00

Hitler’den hiçbir farkı yok 

Türkiye’yi hedef alan her türlü oluşum ve terör örgütüne ev sahipliği yapan Almanya, son olarak faşistlerin liderliğine soyundu. Merkel’in yönlendirmesiyle, başta Avusturya Hollanda ve Belçika olmak üzere Avrupa ülkeleri, Türkiye’yi hedef almaya başladı. 

Düzenledikleri kanlı saldırılarla Türkiye’yi kana bulayan 4 bin 500 PKK’lı teröristi barındıran, seçilmiş hükümeti indirerek darbe yapmaya çalışan çok sayıda FETÖ’cüyü saklayan, MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili ihanet manşetini atan gazeteci görünümlü hain Can Dündar’a pasaport veren Almanya, Türkiye düşmanlığında yeni bir sürece girdi. Maşaları üzerinden, hükümeti ve Türkiye’nin politikalarını dizayn edemeyen Berlin, bu defa ‘arka bahçesi’ olarak nitelendirilen ülkeleri devreye soktu.

Teröre tem destek

Başta Avusturya, Hollanda ve Belçika olmak üzere Avrupa ülkelerini, her türlü evrensel değeri ayaklar altına alarak Türkiye’ye karşı cepheye sürdü. Uzun süredir PKK’nın propaganda merkezi olarak kullanılan Belçika, terör örgütüne desteğini artırırken, devlete ait çok sayıda salon ve alanı terör propagandası için seferber etti. Aynı zamanda, 16 Nisan’da gerçekleştirilmesi planlanan referandum için gerçekleştirilen ‘hayır’ çalışmalarına kapılarını ardına kadar açtı. Avusturya ve Hollanda ise, Türk bakan ve siyasilerin referandum kapsamındaki toplantılarını bir bir iptal etti. Söz konusu programların gerçekleştirileceği mekanların sahiplerini tehdit eden yetkililer, direnç gösterilmesi halinde işletme ruhsatını iptal etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının uçuş iznini iptal eden Hollanda makamları, ülkeye karayoluyla ulaşmaya çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı uluslararası hukuku hiçe sayarak sınırdışı etti. Avrupa’nın gözü önünde, Türkiye toprağı sayılan Rotterdam başkonsolosluğunu basan Hollanda polisi, yüzlerce gurbetçiyi linç etti. 

 

Değerler çiğnendi

Kuduz köpeklere ısırtılan, insanlık dışı müdahaleye maruz kalan gurbetçiler hastanelik oldu. Demokrasiden ve özgürlükten dem vuran AB yönetimin ise, söz konusu skandal uygulamayla ilgili yaptığı açıklama ‘pes’ dedirtti. Türkiye’yi her fırsatta ‘özgürlük’ ve ‘demokrasi’ bağlamında haksız eleştirilerle yıpratmaya çalışan AB, Hollanda’nın sergilediği vandallığı desteklediğini ilan etti. Bu kararda, Berlin yönetiminin büyük rol oynadığı değerlendirildi. 

 

‘Nazi’lerle dayanışma içindeymiş 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, ortak açıklama yaparak Türkiye'ye karşı tavır aldı. Liderler Türkiye ile kriz konusunu konuyu görüştüklerini belirtirken, Hollande, Fransa'nın Almanya ile Türkiye'nin Nazi veya faşist olarak nitelediği diğer Avrupa Birliği ülkeleri ile dayanışma içinde olduğunu belirtti. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX