0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Temmuz 2018 Pazar 23:17:00 - Güncelleme:15 Temmuz 2018 Pazar 23:20:00

Hiperrealist 15 Temmuz Saraçhane Anıtı açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni işgal etmeye kalkışan hain darbecilere karşı vatandaşların belediyenin önündeki havuzdan abdest alıp şehadete hazırlanışı Hiperrealist teknik ile "15 Temmuz Saraçhane Anıtı" olarak ölümsüzleştirildi.

Anıtın açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu anıt, gelecek nesillere 15 Temmuz'da milletimizin kahramanlığı kadar, hainliğin büyüklüğünü de gösteren özel bir eser" dedi.

15 Temmuz'daki ihanet kalkışmasında hainlerin işgal hedeflerinden biri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ydi. O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıkan vatandaşlar hainlere geçit vermemek için Saraçhane'ye de akın etti.


Hainlerin kurşunlarına karşı belediyenin önündeki havuzda abdest alıp şehadete koşan vatandaşların bir anı hiperrealist (gerçekçi) anıt ile ölümsüzleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, FETÖ'cu hainlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için "15 Temmuz Saraçhane Anıtı" yaptı. Anıtın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Aysever, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ve İsmet Uçma, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, şehit yakınları, gaziler, çok sayıda davetli ve binlerce vatandaş katıldı.

Hiperrealist 15 Temmuz Saraçhane Anıtı'nın açılışı öncesinde 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri adına Çatalca ve Garipçe'de oluşturulan hatıra ormanlarının açılışı canlı bağlantıyla yapıldı. Her bir şehit ve gazinin adı plaketlere yazılarak ağaçların önüne konuldu. Kahramanları unutmamayı ve unutturmamayı hedeflediklerini belirten Uysal, "Darbe girişimine karşı verilen bu mücadele ilanihaye unutulmasın diye Garipçe'de Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ayağında 251 şehidimizin anısına 251 çınar ağacı diktik. İkincisini ise Çatalca'da 251 şehidimiz ve tüm gazilerimiz adına hatıra ormanı oluşturduk" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX