0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:18 Eylül 2018 Salı 00:04:00

Hemşehriye ballı atama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İş Bankası yönetimine hemşehrisini atamıştı. Tuncelili Umut Akdoğan’ın kariyerinde kayda değer bir başarısının bulunmaması dikkat çekti. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta kendisine yöneltilen bir soru üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kanunlara aykırı bir şekilde İş Bankası’nda hisse sahibi olduğuna dikkat çekti. Anayasaya göre siyasi partilerin banka kuramayacağını ve hissedarı olamayacağını hatırlatan Başkan Erdoğan, CHP’nin yüzde 28’lik payına atıfta bulunarak “Bu pay siyasi partiye verilemez, Hazine alabilir” dedi. Erdoğan, “Yönetime 4 üye atıyorlar. Bunlar ne iş yapar? İncelenmeli” ifadelerini kullandı. İş Bankası, partiye yakın isimlere düşük faizle kredilerin verildiği yönündeki iddialarla gündeme gelmişti. 

KARİYERİ HIZLA YÜKSELDİ

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği 4 üyeyle ilgili bilgiler kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. İş Bankası yönetimine kanuna aykırı bir biçimde yönetici atayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hemşehrilerini tercih ediyor. CHP’nin Gençlik Kolları'nda siyasete başlayan Umut Akdoğan, kariyer basamaklarını üçer beşer atlayarak hızla tırmandı. Daha 26 yaşındayken Kılıçdaroğlu kontenjanından Parti Meclisi’ne giren Tuncelili Akdoğan, birkaç yıl içinde yüzlerce başarılı ismi geride bırakarak İş Bankası’na atanan 4 yöneticiden birisi oldu.  CHP liderinin desteğini arkasına alarak hem siyaset hem de iş dünyasında tırmanışa geçen Akdoğan’ın, kariyerinde kayda değer en ufak bir başarası bile bulunmuyor. 

ATAMA PARTİYİ KARIŞTIRDI

Bilkent Üniversitesi’nin hazırlık sınıfını dahi bitiremeyen ve bu nedenle okuldan atılan Tunceli gencin, Ankara’daki en düşük puanlı özel üniversitelerden birinin hukuk bölümünden 6 yılda ancak diploma almaya başarabilmesi dikkat çekti. Yaşadığı seçim hezimetlerine ve partililerin ‘git artık’ söylemlerine rağmen koltuğuna sıkı sıkı yapışan Kılıçdaroğlu’nun tek hemşehri ataması Akdoğan’la da bitmiyor. Önceki atamalarda da Tunceliler tercih edildi. Genel Başkan hemşehrisi ve yakın dostu eski Bakan Mehmet Moğultay’ın oğlu Ulaş Moğultay’ı da İş Bankası’na atayarak, görev almasını sağladı. CHP liderinin bu kararı o dönemde de parti içinde büyük bir krize neden olmuştu.    

BİR DEDİĞİ İKİ EDİLMİYOR

Genel Başkan kılıçdaroğlu’nun İş Bankası’na atadığı Umut Akdoğan, aylık 15 bin liraya yakın maaş alıyor. Bankadan yıllık milyon ‘huzur hakkı’ payı da alan Tuncelili Akdoğan, kurumun tüm imkanlarından rahatlıkla faydalanabiliyor. CHP liderinin hemşerisine makam odası ve makam otomobilinin yanı sıra, yardımcılar tahsis ediliyor. Görev süresi dolsa bile Akdoğan talep etmesi halinde, yine İş Bankası içinde yönetici pozisyonunda görevine devam edebiliyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX