0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:20 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

HDP'li vekil Almanlara çalışıyor

HDP Milletvekili Şık, EURO 2024 için Almanya ile yarışan Türkiye'ye karşı karalama kampanyası başlattı. Şampiyonanın Almanya'ya verilmesini istedi.

CHP'nin Meclis'e taşıdığı HDP'liler, CHP sayesinde kazandıkları siyasi konumu Türkiye'ye karşı kullanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Her evden bir oy HDP'ye' talimatıyla CHP'lilerden aldığı destekle TBMM'ye giren HDP'li vekiller, uluslararası alanda Türkiye'nin zarar görmesi için ellerinden geleni yapıyor. Bunun son örneğini, HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık sergiledi.  

ADETA YALVARDI 

Savcı Selim Kiraz'ı şehit eden teröristleri haklı gösteren röportajıyla büyük bir skandala imza atan Şık, bu kez Türkiye'ye karşı Almanya'nın çıkarları için mücadele etmeye başladı. Milletvekili maaşını Türkiye'den alan Şık, Euro 2024'ün Türkiye'ye değil Almanya'ya verilmesi için faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmasını önlemek için kara propaganda çalışması yürüten Şık, Almanya'da yayın yapan WDR kanalına röportaj verdi.  

TÜRKİYE'Yİ KARALADI  

Şık, terör örgütleri PKK, FETÖ ve DHKP-C'nin Türkiye düşmanlığıyla ürettiği yalanları tekrarlayarak, şampiyonanın Türkiye'ye verilmesinin hata olacağını ileri sürdü. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den siyasete atılan Şık, şampiyonanın Türkiye'ye verilmemesi için neredeyse dil döktü. Şık, bu söylemleriyle Türkiye'ye hizmet etmediğini bir kez daha ortaya koydu. 

EURO 2024 KORKUSU

EURO 2024'e talip olan Almanya, şampiyonayı Türkiye'ye kaptırmaktan endişeli. Bu endişe, Türkiye karşıtı yayınlarıyla bilinen medya organlarına yansıyor. Avrupa ve Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild, UEFA EURO 2024 ev sahipliği için Türkiye ile yarışan Almanya’nın bu konuda endişeli olduğunu dile getiren bir haberini geçtiğimiz aylarda yayımlamıştı. Haber ‘Almanya EURO 2024’ten endişeli’ başlığıyla yayımlanırken, üst başlıkta ‘Türkiye yükselişte’ ibaresi yer almıştı. Şampiyonayı kaybetmekten korkan Alman medyası, Ahmet Şık gibi isimleri kullanarak Türkiye'yi siyasi oyunlarla saf dışı etmenin hesabını yapıyor.  Şampiyonanın ev sahibi 27 Eylül'de belli olacak.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX