0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00

HDP’li başkanın firar girişimi

Hapis cezası Yargıtay’ca onanan HDP’li başkan Göksu’yla belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. 

Emniyet güçleri, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada “terör örgütü üyesi olmak” suçundan verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası bir süre önce Yargıtay’ca onanan HDP’li Karayazı Belediye Başkanı Melike Göksu ve beraberindekilerin şehir dışına çıkacağı yönünde bilgi aldı. 

İKİ AYRI ARAÇ 

Harekete geçen polis takibe aldıkları Göksu ve beraberindekilerin bulunduğu 2 ayrı aracı, Erzurum-Erzincan karayolu üzerindeki Aşkale uygulama noktası ve bir dinlenme tesisi yakınında durdurdu. Ekipler, Göksu’nun yanı sıra ikisi Karayazı Belediye Meclis üyesi olan 6 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 7 kişi emniyete götürüldü. Adliyeye sevk edilen bu kişilerden Göksu tutuklandı, diğer 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

GÖREVDEN ALINACAK 

İçişleri Bakanlığı’yla irtibat halinde olduklarını ve görevden uzaklaştırma işlemini başlatacaklarını açıklayan Erzurum Vali’si Okay Memiş, Karayazı’ya kayyum görevlendirmesi yapılacağını söyledi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX