0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 08:11:00

Yavaş yavaş itiraf ediyor

Sahte senet skandalı her geçen gün büyüyen CHP, İP ve HDP’nin Ankara adayı Yavaş, tehditle tahsilatçılık yaptığını itiraf etti. “HDP'yi ziyaret edecek misiniz” sorusuyla da ters köşe olan Yavaş, “Ajans karar verecek” dedi. 

31 Mart’ta yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri’ne sayılı günler kala CHP, İP, SP ve HDP’nin içinde yer aldığı, FETÖ ve PKK desteklik Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş için çember daralıyor. İki işadamı arasındaki alacak verecek davasında devreye giren Yavaş, 'iş takipçiliği'nin karşılığı olarak 600 bin dolarlık senedi icradan tahsil etmeye kalkışmıştı. Ancak senetteki imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Kriminal inceleme ve bilirkişi raporuyla sahteciliğin tespit edilmesi üzerine, Yargıtay hükmünü verdi.  Yüksek Mahkeme Yavaş'ı, 329 bin 736 lira 'kötü niyet' tazminatı ve ayrıca 164 bin 786 bin lira ceza ödemeye mahkum etti. 

"PARAMI ALMAK İÇİN YAPTIM"

Kesinleşen bu hükmün yanı sıra evrakta sahtecilik, tehdit, şantaj, yargıda örgütlenme gibi çok ciddi suçlardan yargı süreci devam ediyor. Günlerdir lafı ağzında geveleyen ve net bir açıklama yapmayan Yavaş, 'iftira' demekle yetiniyor. Her açıklama yaptığında biraz daha batan Yavaş, katıldığı bir televizyon programında borçlu işadamına karşı “tehdit” yoluna başvurduğunu kabul etti. Yavaş canlı yayında, mafyavari yöntemlerle tahsilatçılık yaptığını itiraf ederek, “Paramı almak için yaptım” dedi. Sahte senet skandalının üstünü örtmek etmek için yoğun çaba sarf eden Yavaş ve ekibi ne yapacağını şaşırdı. 

BİR SKANDAL YANIT DAHA

Yavaş, kendisini perde arkasından yönlendiren ekibi de tutarsız ve anlamsız açıklamalarıyla çileden çıkardı. 'Zillet ittifakı'nın Ankara adayı Yavaş seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’yle ilgili sorulan soruya skandal bir yanıt verdi. “Kağıtta yazılanın dışına çıkma' talimatı alan Yavaş’ı basın mensupları tarafından sorulan “HDP'yi ziyaret edecek misiniz” sorusu ters köşeye yatırdı. 

İRADESİNE İPOTEK KONULDU

Ne cevap vereceğine bilemeyen Yavaş’ın “Ajans karar verecek” cevabı tartışmalara neden oldu. CHP’nin adayı Yavaş'ın bu yanıtı “Belediyeyi ajans mı yönetecek? Mansur Yavaş'ın kendi iradesi yok mu” sorularını akıllara getirirken, kamuoyundan da büyük tepki çekti. “Ben bilmem onlar bilir” mantığıyla hareket eden Yavaş’ın seçilirse Ankara'nın iradesini kimlere teslim edeceği merak konusu oldu. 

İHANET ÇETESİ TAKTİĞİYLE KUMPAS 

CHP'nin Ankara adayı Yavaş hakkında “müstehcen görüntü bulundurmak” ve “suçu yetkiliye bildirmemek” suçlamasıyla soruşturma açıldı. Yavaş hakkında “sahte senet” iddiasıyla şikayette bulunan işadamı Necmettin Kesgin, geçtiğimiz günlerde iddialarına bir yenisinidaha eklemişti. Yavaş’ın, kendisine müstehcen içerikli tehdit mesajları attığını öne süren Kesgin, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek, adli sicil belgesini göstermişti. Tehdit ettiği işadamının bilgisayarını ele geçiren ve şantajla suçlanan Yavaş’ın, FETÖ'nün kumpas yöntemini kullanarak çocuk istismarına yönelik görüntü yüklediği iddia ediliyor. 

CEVAP VERMEKTEN KAÇIYOR 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara adayı Yavaş’ın her geçen gün büyüyen sahte senet skandalına yönelik açıklama yapmaktan kaçınıyor. Soruları sürekli geçiştirmeyi tercih eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında yine aynı yönteme başvurdu. Adaylığı konusunda herkesi karşısına alan ve tehditler savuran genel başkan, Yavaş'a yönelik 'sahtekarlık' ve 'şantaj' iddialarına cevap bile veremedi. Yavaş’ı savunamayan Kılıçdaroğlu sadece “Konuyu bilmiyorum” diyerek yanıt vermeye çalıştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX