0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Aralık 2019 Pazar 15:42:00 - Güncelleme:08 Aralık 2019 Pazar 15:45:00

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek: Atomu parçalayabilirler ama Türkiyeyi parçalayamazlar

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'yi bölme girişimlerinin sonuç vermeyeceğini söyledi. Perinçek, "Atomu parçalayabilirler ama Türkiyeyi parçalayamazlar" dedi.

Doğu Perinçek, partisinin İzmir Kordon Otel'de düzenlediği Üretim Devrimi Kurultayı'nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik çirkin yayın yapan Alman devlet televizyonu ARD'ye tepki gösterdi.      

Perinçek, "Buradan Alman devletini, Atatürk'ü suçlayan, Türkiye'yi suçlayan, Türk devrimini ve Cumhuriyeti'ni suçlayan, Türkiye'yi bölme girişimlerini kınıyoruz. Bunların boşuna olduğunu biliyoruz. Türkiye'yi  bölemediler. Atomu parçalayabilirler ama Türkiye'yi parçalayamazlar." diye konuştu.      

Türkiye'nin PKK konusunda Suriye ile iş birliğine gitmesi gerektiğini savunan Perinçek, "Barış Pınarı Harekatı çok doğru yerinde bir karardı. Bunu yarım bırakmamak lazım. PKK'yı imha etme fırsatını değerlendirmemiz lazım. Kandile beyaz bayrak çektirebiliriz. O koşulları yakaladık. Suriye ile iş birliği yapıldığı zaman PKK direnemez ve Kandil hemen beyaz bayrak çeker." ifadelerini kullandı.      

Perinçek kadına şiddet konusundaki soruya ise şu yanıtı verdi:      

"Türkiye'de özellikle son on gündür kadın cinayetleri konusunda acayip bir kampanya var. Ülkede 'kadınlar kesiliyor' gibi bir algı yaratılıyor. Oysa Batı ülkelerine de kadına yönelik taciz, tecavüz, cinayet olayları yaşanıyor. Her türlü çürüme, yozlaşma var. Türkiye'nin imajı Amerika tarafından dayatılıyor. Türkiye'de 'mor zehirlenme' var. Bizim kendi partimiz içerisinde de bana kızanlar, eleştiren var ama Türkiye'de 'mor zehirlenme' var. Amerikancı darbeciler, 'mor zehirlenmeleri' getirdi. Türk kadının özlemlerinden kopuk hareketler bunlar. Türk kadını, erkekle eşit olmak istiyor. Oysa Batı'dan ithal edilen, Batı kadının sorunlarını getirip Türk kadınına empoze ediyorlar."      

(AA)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX