0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Mart 2019 Çarşamba 08:00:00

'Siyaseti bırakmaya hazır mısın?'

Başkan Erdoğan Sakarya mitinginde, 'Tank palet fabrikası satıldı' diyen CHP liderine “Satılan biri var, o da sensin Bay Kemal” sözleriyle tepki gösterdi, siyaseti bırakmaya davet etti. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün partisinin Ereğli, Sakarya, Kocaeli ve Üsküdar mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Sakarya mitinginde, Kılıçdaroğlu'nun 'Arifiye'deki tank palet fabrikası Katarlılara satıldı' iddiasına sert çıktı. Fabrikanın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, savunma sanayiini güçlendirmek için ortaklık kurulduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bay Kemal 'Sattılar' diyor. Satılan biri var, o da sensin. Burada mülkiyet devri yok. Varsa ispatla ben her şeyi bırakmaya hazırım? Sen siyaseti bırakmaya hazır mısın” diye konuştu. 

BAY KEMAL GARİP BİR İNSAN 

Erdoğan şunları söyledi: “Bu Bay Kemal çok garip bir insan. Arifiye'deki savunma sanayii tesisi için 'sattılar' diyor. Bu tesisi modernize etmemiz daha verimli bir hale getirmemiz şarttı. Buraya 50 milyon yatırım gerekiyordu. Biz burada çok daha farklı bir adım attık. Bunun için Arifiye'deki ana bakım fabrikasının işletmesini BMC'nin yüzde 50'li 50'li olan Katar'la ortaklığımızı buraya taşıdık. Aynı işbirliğini buraya da taşıdık. Sadece işletmesi özel sektörde olacak. Buradaki işçilerimiz hiçbir hak kaybına uğramayacak.” 

BU OYUNU BİRLİKTE BOZALIM 

Başkan Erdoğan konuşmasının devamında, “CHP'ye gönül verenlere sesleniyorum, İYİ Parti'ye ümit bağlayanlara sesleniyorum, hala Saadet'le birlikte olanlara sesleniyorum, Kürt kardeşlerime sesleniyorum, gelin bu karanlık oyunu birlikte bir kez daha bozalım. Türkiye'yi tökezletmeye çalışanları birlikte bir kez daha hüsrana uğratalım. 

AMAÇLARI TÜRKİYE'Yİ YIKMAK 

Bugün Türkiye'nin bir olma, beraber olma günüdür. Suriye meselesi sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturulması aşamasına gelmişken istikrarımızı tehlikeye atamayız. Ülkemize yönelik saldırılar artarken, devletimizi zafiyete uğratamayız. Yeni Zelanda'daki hadiseyi gördünüz. Cami basıp 50 Müslüman kardeşimizi alçakça katletmiş. Amaç Türkiye'yi yapabilirlerse tümüyle yıkmak. Beceremezlerse zayıflatmaktır” diye konuştu. 

ERDOĞAN'A MEKTUP VERDİ

Başkan Erdoğan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kendisine mektup yazan 5. sınıf öğrencisi Şevval Cerrah'ı yanına davet etti. Erdoğan'a sarılan Şevval, gözyaşlarına hakim olamadı. 

EREĞLİ'YE ÇİFTE MÜJDE 

Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın Türkiye'nin önemli bir değeri olduğu kadar, şehrin de en güçlü markası olduğunu belirten Erdoğan, “Şimdi buradan bir müjde veriyorum. Fabrikamız, bir milyar dolarlık yeni bir yatırım kararı aldı” dedi. Bu yatırımla fabrikanın üretim kapasitesinin artacağını belirten Erdoğan, “Ereğli'mizden 1000 kardeşimize ilave istihdam imkanı ortaya çıkacaktır” açıklamasında bulundu.  

BİR YANLIŞ YAPTIK İDAMI KALDIRDIK 

AK parti Ereğli mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, “Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri, ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor” dedi. 

BU KADAR UCUZ DEĞİL 

Erdoğan, “Hep söyledim, yine söylüyorum. Eğer bizim parlamentomuz bununla ilgili böyle bir karar verirse, ben bunu onaylarım. Yeni Zelanda parlamentosu eğer kalkıp da bu adamla ilgili vermiyorsa, ben de Yeni Zelanda yönetimiyle bunu sürekli olarak tartışırım. Bu iş bu kadar ucuz değil, gereğinin yapılması gerekir. Teröristin silahındaki her ifade, ülkemizden bunca uzakta bile üzerimizde yapılan hesapların itirafı gibidir” ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX