0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 17:18:00 - Güncelleme:24 Mart 2019 Pazar 00:15:00

Monşer hastalığına yakalanan Emekli Büyükelçi Namık Tan'a Cumhurbaşkanlığı'ndan tepki: Türkiye'yi değil, ABD'yi ikaz edin

Türkiye'nin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan'ın açıklamalarına sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Emekli Büyükelçi Tan'ın monşer hastalığına sert bir dille tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca "Bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Türkiye’yi değil. Amerika’yı ikaz edin" ifadelerini kullandı.

Gunes.com / Haber Merkezi

Sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 ve ABD ile yaptığı F-35 anlaşmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye'nin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan'a tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alması durumunda ABD ile yaşanacak gerginlik sonucu ekonominin kötü yönde etkileneceğini söyleyen Namık Tan'a son olarak Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca'dan yanıt geldi.

ABD AĞZIYLA KONUŞTU

Emekli Büyükelçi Tan paylaşımında, Rus yapımı S-400 alması durumunda F-35 savaş uçağı teslimatının askıya almakla tehdit eden ABD'nin ağzıyla konuşarak "F-35 teslimatının askıya alınabilir. S-400 meselesine hamaset zemininde yaklaşmak bize kaybettirir. Gerçekçi ve soğukkanlı olmalıyız" sözlerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN YANIT GECİKMEDİ

Sosyal medya hesabından "Sular ısınıyor" sözüyle başladığı "Dış politikada bin düşünüp bir adım atmak gereklidir" sözünü bugünlerde hatırımızda tutmamızda yarar var diyerek sonlandıran Tan'ın açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca da sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.

"TÜRKİYE'Yİ DEĞİL, AMERİKAYI İKAZ EDİN"

Tan'ın "S-400 alımında ısrar, ilişkilerimizi ciddi şekilde gerecektir. Bunun ekonomimize de çok olumsuz yansımaları olur. 'Dış politikada bin düşünüp, bir adım atmak gereklidir' sözünü bugünlerde hatırda tutmamızda yarar var" tweetini alıntılayan Korkmaz "Sn. Büyükelçi Namık TAN , Bildiğim kadarı ile siz Türk Büyükelçisisiniz. Emekli Maaşınızı da Türkiye Cumhuriyetinden,Türk Milletinden alıyorsunuz. Türkiye’yi değil. Amerika’yı ikaz edin!!!" sözleriyle cevap verdi.

İşte Namık Tan'ın o tweetleri

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX