0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:11 Şubat 2019 Pazartesi 08:12:00

'Gezi zihniyetine en güzel cevap'

Gezi kalkışmasında Atatürk Kültür Merkezi'nin demokrasiye saldırı aracı hale getirildiğini söyleyen Başkan Erdoğan, “Türkiye'yi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara karşı, sembol bir eser inşa ediyoruz” dedi. 

Taksim Meydanı'nda düzenlenen Atatürk Kültür Merkezi Temel Atma Töreni'ne katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ülkenin sanat ve kültür hayatında çığır açacak önemli bir adım atıldığını söyledi. AKM Projesi'ni temel atma aşamasına getirmek için çok büyük mücadeleler verdiklerini belirten Erdoğan, “Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değildir. Bu eser aynı zamanda son 5 yıldır milli iradeye kasteden, vatan, millet düşmanlarına verilmiş en güzel cevap olacaktır” ifadesini kullandı. 

MARJİNALLER SABOTE ETMEYE ÇALIŞTI 

Erdoğan, “Eski binayı kendi marjinal ideolojilerinin sembolü olarak gören kimi çevreler daha ilk günden itibaren bütün enerjilerini projemizi engellemek için harcadılar. Türlü ithamlarla, akla, mantığa ve vicdana sığmayan iftiralarla bunlar yeterli olmayınca da sokakları karıştırarak projeyi sabote etmeye çalıştılar” dedi. Projeye karşı çıkanlar kültür sanat hassasiyetiyle değil ideolojik bağnazlıkla hareket ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Gezi'de AKM’yi demokrasimize saldırmanın, esnafımızın malını, mülkünü yağmalamanın, sokaklarımızı yakıp yıkmanın aracı haline getirdiler” diye konuştu. Erdoğan, “Oraya her türlü teröristlerin resimlerini astılar. Günlerce sokaklarda terör estirirken, her köşe başında bir şehit mezarı bulunan bu kutlu şehrin duvarlarına 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazarken de buradaki eski metruk binayı bahane olarak kullandılar. Biz ne Gezi vandallığı döneminde ne de sonrasında bunların tehditlerine boyun eğmedik” dedi. 

PROJE 10 YILLIK SABRIN MEYVESİ 

Bugün 10 yıllık bir sabrın meyvesinin toplandığını söyleyen Erdoğan, “İstanbul kendini bu projede adeta millet kıraathanesiyle bulacaktır, restoranıyla bulacaktır, her şeyiyle bulacaktır. Türkiye'yi karanlığa mahkum etmeye çalışanlara karşı, ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturma idealimizin sembolü bir eser inşa ediyoruz. Hepsinden önemlisi İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, milletin değerleriyle, inancıyla, insanımızın tarihi ve kültürüyle kavgalı, jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır. İnşallah 2 yıl sonra tamamlandığında bu eser, sadece İstanbul'umuzun değil, tüm Türkiye'nin iftihar vesilelerinden biri haline gelecektir, dünya bu eseri anacaktır” dedi. 

KDV ORANI SIFIRA DÜŞÜRÜLECEK 

Rami Kışlası’na İstanbul’un en büyük kütüphanesinin yapıldığı müjdesini veren Erdoğan, “Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunla, kitapta ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulaması, hem yayıncıları hem satıcıları kapsayacak şekilde genişletiliyor. İstiyoruz ki kitap sevgisini daha da yayalım, aşkını genişletelim” dedi. 

TAKSİM CAMİİ İNŞAATINDA İNCELEME 

Başkan Erdoğan, AKM temel atma töreninin ardından inşaat çalışmaları devam eden Taksim Camisi'ne geçti. İnşaat çalışmalarını inceleyen Erdoğan, buradaki işçilere İstiklal caddesi girişindeki bir tezgahtan aldığı simit ve kestanelerden ikram ederek, birlikte fotoğraf çektirdi. 

HALDE TERÖR ESTİRENLERİN İŞİNİ BİTİRİRİZ 

Denetime giden müfettişlerin dövülmeye kalkıldığını açıklayan Erdoğan, “El ele vereceğiz bu sömürüyü bitireceğiz” diye konuştu. 

Başkan Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda İstanbul sandık başkanlarıyla bir araya geldi. Erdoğan, “Sandıklarda en ufak su sızıntısına su kaçağına müsaade etmeyeceğiz”  dedi. 

HEPSİ YUTTURMACA 

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışlara değinen Erdoğan, “Ne diyorlar; patates, domates, sivri biber. Bunların hepsi yutturmaca. Bir çete de öyle türedi. Hazine, Maliye, Gıda-Tarım hükümetimiz el ele verdik, şimdi satış mağazalarıyla tanzim satışlarla illere giriyoruz” diye konuştu. 

ÇOMAK SOKULDU 

Maliyetine vatandaşlara satış yapılacağını söyleyen Erdoğan, “Ticaret Bakanlığı'ndan müfettişler hale gitmişler, bu müfettişlerimizi dövmeye kalktılar. Kovana çomak sokulduğu için. Kendini devletten güçlü zanneden varsa, devlet nasıl teröristlere Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te mağaralarda işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini bitiririz. El ele vereceğiz bu sömürüyü bitireceğiz” dedi.

20 AYDA BİTİRME SÖZÜ 

Başkan Erdoğan, konuşmasının ardından yüklenici firma yetkililerini kürsüyeçağırarak AKM’nin açılış tarihini erkene çekme ve yatırım bedelinin düşürülmesine dair pazarlık yaptı. Erdoğan, açılış tarihinin 24 aydan 20 aya düşürüldüğünü, yatırım bedelinin de 860 milyon liradan 850 milyon liraya indirildiğini söyledi. 

DÜNYA GIPTA EDECEK 

AKM, 95 bin 600 metrekare kapalı alana sahip, 5 ayrı bloktan oluşacak. Bina içinde 2 bin 73 kişilik dünya standartlarının üzerinde bir opera, 828 kişilik tiyatro salonu ve bunlara ait sahne, kulis odalarıyla, fuaye alanları yer alacak. Projede atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri, sergi salonları ve millet kıraathaneleri bulunuyor. Bunun yanında toplantı odaları, idari ofisler, restoranlar, kapalı otoparkla da yer alıyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX