0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:12 Ocak 2019 Cumartesi 09:04:00

Geri sayım başladı

Fırat’ın doğusuna yapılacak harekatın, ABD’nin çekilmesine bağlı olmadığı mesajını veren Türkiye harekete geçti. Bakan Akar ve TSK’nın komuta kademesi, sınır hattına çıkarma yaptı. Son aşamaya gelen harekat planı, özel kuvvetler ve komando tugaylarının komutanlarıyla paylaşıldı. 

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’yla ağır darbe indirilen teröristlerin yuvalandığı Münbiç ve Fırat’ın doğusuna yapılacak olası operasyonla ilgili, Türkiye’den tüm dünyaya çok net mesajlar veriliyor. Harekâtın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve askerlerinin bölgeden çekilmesine bağlı olmadığı uyarısında bulunan Ankara yönetimi, terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin her türlü şartta bölgeden kökünün kazınacağını vurguluyor. 

ZAMAN KAYBEDİLMEYECEK 

Türkiye’nin sınırlarında terör devleti veya terör koridoru oluşturma hayallerini bir kez daha yerle bir etmek için Ankara yönetimi hazırlıklarını tamamladı. Kirli plana karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Oyalama taktikleriyle artık zaman kaybedilmeyeceğini attığı adımlarla gösteren Ankara, harekât planında da son aşamaya geldi. Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’la Suriye sınırında görevli birliklerde incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır birliklerini denetledi. Böylelikle Bakan Akar ve komuta kademesi harekat için geri sayımı başlatmış oldu. 

GEREKLİ PLANLAR YAPILDI 

Özel kuvvetler ve komando tugaylarının da bulunduğu birliklerin komutanlarıyla toplantı yapan Bakan Akar, Türkiye’nin sabrının tükendiğini mesajını, hem terör örgütü PKK/YPG’ye hem de arkasındaki güçlere verdi. Sınırda önemli açıklamalarda bulunan Akar, “Şu anda bir tarafta önümüzde Münbiç var, diğer tarafta Fırat'ın doğusu var. Bununla alakalı gerekli hazırlıklar, planlamalar yapıldı. Bu hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Yeri ve zamanı geldiğinde daha önceki operasyonlara benzer şekilde, buradaki teröristler de kazdıkları çukurlara, hendeklere gömülecek” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tek hedefimiz teröristlerdir, DEAŞ'tır, PKK/YPG'dir” dedi. 

'ALLAH MUVAFFAK ETSİN'

Bakan Akar ve beraberindeki heyet, cuma namazını Şanlıurfa’daki Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camii'nde eda etti. Akar ve beraberindekilere, cuma namazı sonrası vatandaşlar alkışlarla yoğun bir ilgi gösterdi. Kalabalıkla tokalaşan Akar, vatandaşların “Allah'a emanet olun paşam”, “Başarınız daim olsun”, “Allah muvaffak etsin” şeklindeki sözlerine, “Sağ olun” şeklinde cevap verdi. Bir vatandaş, Akar'ı alnından öptü. 

ABD’ye ait zırhlı araçlar Suriye’deki üslerden ayrılarak Irak’a geçti.

CONİLER IRAK YOLUNDA

ABD Başkanı Trump’ın, geçen ay Suriye’den çekileceklerini açıklamasının ardından, sahada bu yönde hareketlilik başladı. Rakka’nın Ayn İsa bölgesindeki Celbiye Üssü’nde bulunan 200 ABD askeri, Irak'ın kuzeyine çekildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 10 zırhlı araç ve TIR’dan oluşan askeri konvoyun, Rumeylan yerleşim biriminden çıkarak Irak’a doğru hareket ettiğini açıkladı. Pentagon’dan yapılan açıklamada, çekilme teyit edildi. Bir Pentagon yetkilisi, “PKK'yı güvenceye almadan çekilmeyelim” diyen Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'a “Emri ondan almıyoruz” sözleriyle karşılık verdi. ABD’nin DEAŞ Karşıtı Koalisyon Güçleri Komutanlığı Sözcüsü Albay Sean Ryan ise “ABD gönüllü olarak Suriye'den bir takım askeri ekipman ve personelini çekmeye başladı” diye konuştu. 

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 5 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ 

Terör örgütü PKK/YPG’nin sınır ötesindeki inleri Türk savaş uçakları tarafından bombardımana tutuldu. Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine, son 2 günde hava harekatları düzenlendi. Terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi. Üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 5 terörist etkisiz hale getirildi.

SINIR ÖTESİNE SEVKIYAT

Türkiye'nin farklı birliklerden gönderilen komandolarla üzerinde tank ve zırhlı personel taşıyıcıların olduğu askeri TIR’lar, güvenlik önlemleri altında Suriye sınırına ulaştı. TIR’lardan indirilen çok sayıda askeri araç, İdlib sınırındaki birliklere doğru hareket etti. 

TÜRK HEYETİ ABD’YE GİDİYOR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet, Türkiye-ABD Ortak Çalışma Grubu toplantıları çerçevesinde 5 Şubat'ta ABD'ye gidecek. Heyetin ABD'deki temaslarında Suriye, FETÖ ve PKK’yla mücadele gibi konuların da ele alınması bekleniyor. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Brett McGurk'ün yerine Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi olarak atanan James Jeffrey ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın yer aldığı ABD heyeti, 7-8 Ocak'ta Ankara'da temaslarda bulunmuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX