0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:29 Ağustos 2016 Pazartesi 00:47:00

FETÖ’nün şifreleri

Darbeci terör örgütünün, kurban derisini “gömlek”, çek ve senedi “kağıt”, istişareyi “çay içme”, polislik sınavına girecek öğrencileri “Pelin ve Polat”, Gülen kitaplarını “pırlanta” ve vasıfsız elemanları “vc” olarak kodladığı ortaya çıktı. 

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik Konya’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan A.S, emniyette verdiği ifadesiyle FETÖ’nün konuşmalarda kullandığı şifreleri deşifre etti. 

LÜKS ARAÇ ALIMI YASAK 

Örgütte muhasebecilik yaptığını belirten A.S,  Fetullah Gülen’den fazla bahsetmediği için sohbet hocalığından alındığını anlattı. Örgütte ev ve araba alımının çeşitli kurallara bağlandığını ifade eden A.S, “İmamlar ve muhasebecilerin mütevelliler karşısında güvenirliklerini sarsmamak maksadıyla il imamı tarafından ev alınması yasaklanmıştı. Çok pahalı ve modelli araç alınmaması talimatı verilmişti. Eyalet imamı onay verdikten sonra gösterilen araç alınırdı” dedi. 

BOL PARA VEREN A SINIFI 

Büyük paralar veren mütevellilere “A sınıfı” denildiğini aktaran A.S, Gülen’in kitapları okunan ve CD’leri izlettirilen bu kişilerden para toplanırken neler yapıldığını da şöyle anlattı: “Para verecek kişinin ismini küçük not kağıdına geçirirken karşısına himmet, burs ve kurban derisi için kullanılan kodlar yazıldı. Himmete 'hm', bursa 'brs', kurban derisine 'gömlek', senet ve çeke 'kağıt' ve istişareye 'çay içme' deniliyor ve yazılıyordu. Polislik sınavlarına girecek üniversite mezunu öğrenciler için 'pelin', lise mezunu öğrenciler için de 'polat' kodları kullanılıyordu.” 

GÜLEN’İ ELEŞTİRİNCE ATILDI 

Kaldığı cemaat evinden Gülen'i siyasete çok karışmasından dolayı eleştirdiği için atıldığına dikkati çeken A.S, bundan sonra hiçbir devlet kurumunda kendilerinin izni olmadan çalışamayacağının söylendiğini ifade etti. 

“PIRLANTA” DEDİRTTİ 

Şüphelilerden G.Z. ise emniyet ifadesinde, Gülen'in tüm kitaplarına “pırlanta”, kurallara uymayan vasıfsız elemanlara ise “vc” kodlarının kullanıldığını bildirdi. Kız arkadaşı olduğu, sigara içtiği, çok fazla gezdiği için kendisine “vc” denildiğini anlatan G.Z, “Cemaat içerisinde vc, 'vasıfsız cemaat' isminin kodlaması olarak kullanılırdı. Kısaltması hakaret içerdiği için bu isimle hitap ederek benim gibi öğrencileri baskı altında tutmak isterlerdi” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX