0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2016 Çarşamba 10:01:00 - Güncelleme:07 Aralık 2016 Çarşamba 10:03:00

FETÖ'nün katillerinden birinin daha kimliği belli oldu!

FETÖ'cü hainler bir bir tespit ediliyor. O karanlık gecede Genelkurmay Karargahı'nda vatandaşları öldüren katillerden birinin FETÖ'cü subaylardan Tuğamiral Sinan Sürer olduğu ortaya çıktı.

Türkiye'nin tarihine en karanlık gece olarak olarak kazınan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaları yürütürken, kalkışma sırasında şehit düşen demokrasi kahramanlarına dair detaylı bir rapor hazırladı. Yeni Şafak'ın haberine göre, savcılık elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırladığı raporda, demokrasi kahramanların ölüm gerekçesi, nerede şehit düştükleri ve otopsi bilgilerine yer verdi. Kalkışma sırasında vurularak öldürülen FETÖ'cü askerler için 'darbeci' ifadesinin kullanıldığı dosyada, vatandaşları şehit eden katillerin kimlikleri de tek tek ortaya çıkarılıyor. Listeye göre o katillerden biri, Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli FETÖ'cü subaylardan Tuğamiral Sinan Sürer.

 

KURŞUN ONUN SİLAHINDAN ÇIKTI

 

O gece özel otomobilini zırhlı araçların geçişini engellemek için Genelkurmay yakınlarında yola park eden ve Karargah'a giderek FETÖ'cülere engel olmak isteyen vatandaşlara içeriden ateş açılmıştı. O kurşunlardan bir kısmının FETÖ'cü Tuğamiral Sinan Sürer'in silahından çıktığı belirlendi. Savcılık, kalkışma gecesine kadar Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Başkanı olarak görev yapan Tuğamiral Sürer'i görüntülerden tespit etti. Vatandaşların darbecilere karşı Genelkurmay'a akın ettiği sırada Karargah binasında elinde silahla görülen Sürer sivillere ateş ediyor. Darbeciler burada şehit ettikleri vatandaşları ise sürükleyerek dışarı çıkarıyor. Karargah'ta FETÖ'cüler tarafından vurulanlardan şehit Yusuf Çelik'in bedeninden çıkan kurşunu da Sürer'in ateşlediği öğrenildi. Cuntacıların silahından çıkan diğer mermilerin kriminal incelemesi ise devam ediyor.

 

 

EN FAZLA ŞEHİT ORADA

 

Demokrasi kahramanlarının nerelerde şehit oldukları da belirlendi. Sivil şehit sayısının en çok olduğu noktanın, kalkışmanın merkezlerinden biri olan Genelkurmay Başkanlığı olduğu, bunu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin takip ettiği anlaşıldı. Buna göre, Genelkurmay'da 33, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde 28, Emniyet Müdürlüğü'nde 9 kişinin şehit olduğu ifade edilirken, Jandarma Genel Komutanlığı, Akıncı Üssü, TBMM, TOBB, AK Parti Genel Merkezi yakını gibi noktalarda da şehitlerin bulunduğu vurgulandı. İsminin karşısında 'darbeci' ifadesi bulunan kişilerin ise Genelkurmay Başkanlığı, Akıncı Üssü, Jandarma Genel Komutanlığı'nda öldürüldüğü kaydedildi.,

 

SABAH

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX