0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Eylül 2016 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:28 Eylül 2016 Çarşamba 09:27:00

“FETÖ’den kurtulmak için gerekeni yapacağız”

Terör örgütü FETÖ ile mücadelede Türkiye’ye destek sözü veren İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, “FETÖ’cülerden kurtulmamız için elimizden geleni yapacağız. Türkiye ile aynı taraftayız” dedi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunarak Türkiye’yi yangın yerine çeviren FETÖ ile mücadelede kararlılık mesajı verdi.  

CİDDİ BAKMAK GEREK

Birleşik Krallık'ın Gülen grubuna karşı somutlar adımlar atıp atmadığı sorulan İngiliz Bakan Johnson, “Biz Türkiye'deki meslektaşlarımızdan bu örgütün ne olduğuyla ilgili bilgiler alıyoruz. Temmuz'da olanlar gerçekten çok şiddet içerikliydi. Son derece gizlice yapılmış bir şeydi. Bunun sonuçlarına çok ciddi şekilde bakmamız gerekiyor. Gülen örgütünün ülkemizde yaratabileceği sonuçlarla ilgili olarak çok ciddi davranmamız gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye'deki otoriteler de desteğimizi istediler. Bu hareketle bağlantılı olan unsurları tespit etmemizi ve onlardan kurtulmamız istediler. Biz de bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Jonhson’un açıklaması, Ankara kulislerinde memnuniyetle karşılandı. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX