0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Nisan 2019 Çarşamba 09:39:00 - Güncelleme:24 Nisan 2019 Çarşamba 09:45:00

Feto'dan yeni darbe talimatı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi başarısız olan FETÖ elebaşı Gülen, yerel seçimlerin ardından yeniden harekete geçti. Tehditler savurduğu son konuşmasında Feto, örgüt üyelerine 15 Temmuz darbe girişimini tamamlama talimatı verdi. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Pensilvanya eyaletindeki malikânesinde yaşayan elebaşı Fetullah Gülen yayınlanan son konuşmasıyla yine tehditler savurdu. 15 Temmuz 2016 yılında, Feto’nun talimatıyla harekete geçen FETÖ'ye bağlı bir grup asker darbe girişiminde bulundu. MİT, Özel Harekat Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü bombalandı. İstanbul'da iki köprü kapatıldı. Bazı noktalarda havadan ateş açıldı.

MİLLETİN DİRENİŞİNİ UNUTTU

Vatandaşlar ise milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara döküldü. Darbeci askerleri tanklardan indiren vatandaş, onlara karşı koydu. Devletin tüm kurumları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, birlikte müthiş bir operasyonla darbe girişimini önledi. Türkiye’yi hedef olan Feto’nun, yaşananlara rağmen kirli planları yapmaya devam ettiği ortaya çıktı. İhanet çetesinin, 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimine rağmen hain planlarından vazgeçmediği, yayınlanan yeni videoyla bir kez daha gözler önüne serildi. Konuşmalarıyla örgüt mensuplarına mesaj ve talimatlar gönderen FETÖ elebaşı Gülen, açıkça 15 Temmuz darbe girişimini tamamlama talimatı verdi.

ÖRGÜTE HAREKETE GEÇİN EMRİ

Videoda Pensilvanya’daki örgüt elebaşı, “Şimdiye kadar 27 Mayıs görmüş olanlar olarak, 12 Mart görmüş olanlar olarak, efendim temmuz, haziran görmüş olanlar, bir de ne vardı? Aralık filan mı? Aralık da vardı galiba. Bir de temmuz vardı. Temmuz görmüş olanlar. Ayların çoğu kirlenmiş. Efendim onların arındırılmasını Allah size bırakmış. Cenab-ı Hakk size o kadar iş bırakmasıydı onlarla beraber nasıl cennete gidecektiniz ki? Hazreti Ebubekir’le beraber nasıl olacaktınız ki” ifadelerini kullandı. 31 Mart seçimlerinden önce Türkiye’yi hedef alan firari örgüt mensupları, yayınladıkları video ve mesajlarla, seçimlerin sonuçlarını etkilemeye yönelik girişimlerde bulunmuştu. Seçimlerden istediğini yine elde edemeyen ihanet çetesi, 251 vatandaşın şehit olduğu ve binlercesinin yaralandığı kanlı kalkışma için Feto’nun talimatıyla bir kez daha harekete geçti.

HAİNİ ODASINDAKİ BELGELER YALANLADI

FETÖ'nün darbe girişimini sivil imamlarla yöneten sözde yurtta sulh konseyi üyelerinden eski Genelkurmay Başkanı başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, iki gün süren savunmasında, dönemin TSK komutasındaki isimleri hedef aldı. Savunmasında darbe girişimindeki rolüne değinmeyen Yıkılkan, danışmanlığını yaptığı Akar'ın derdest edilmesine, Adil Öksüz'ün başkanlığındaki darbe toplantılarına katılmasına, günler öncesinden darbe girişimini eski Yarbay Levent Türkkan'a bildirmesine ve darbe girişiminden bir buçuk ay önce Akıncı Üssü'nde keşif yapmasına açıklık getiremedi. Olay gecesi tatbikat olduğunu düşünerek hareket ettiğini öne süren Yıkılkan'ı, tanık ve sanık beyanlarının yanı sıra karargahtaki odasında ele geçirilen belgeler yalanladı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX