0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Şubat 2017 Cuma 13:12:00 - Güncelleme:24 Şubat 2017 Cuma 13:14:00

FETÖ'cüler konsolosluk araçlarıyla yurt dışına kaçmışlar

Bazı konsoloslukların kullanmadıkları veya değiştirmeyi planladıkları araçları satmak için vekalet alan kişilerin üst düzey FETÖ üyelerini yurt dışına kaçırdığı belirlendi


Edirne'de konsolosluk plakalı araçları kullanarak  Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını yurt dışına kaçıran şebekeye yönelik  operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 9'u tutuklandı. 
 

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube  Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışma ve teknik takip sonrası Türkiye'de bulunan  bazı konsoloslukların kullanmadıkları veya değiştirmeyi planladıkları araçları  yurt dışında satmak için vekalet alan kişilerin üst düzey FETÖ üyelerini yurt  dışına çıkardığını tespit etti.
 

Kapıkule Sınır Kapısı ve çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon  düzenleyen düzenleyen polis ekipleri, darbe girişiminin ardından Dışişleri  Bakanlığındaki memurluk görevinden çıkarılan F.N.Y. ile 13 şüpheliyi gözaltına  aldı.
 

Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri üzerine İstanbul'da düzenlenen  operasyonla eski hakim Dursun Ali Gündoğdu ile eski savcılar Adnan Çimen ve  Sadrettin Sarıkaya yakalandı. Ayrıca şebeke üyeleri sorgularında, hakim ve  savcıları yurt dışına çıkarmayı planladıklarını itiraf etti.
 

Emniyetteki ifadelerinin ardından Edirne Adliyesi'ne getirilen  şüphelilerden F.N.Y'nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklanırken, 5'i serbest  bırakıldı.

 

AA
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX