0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2017 Çarşamba 07:29:00 - Güncelleme:13 Aralık 2017 Çarşamba 10:07:00

FETÖ’cü eski Yargıtay Üyesi Kadir Kayan'a kozmik himaye ByLock'ta deşifre oldu

FETÖ’nün kumpaslarda başrol oynayanları el üstünde tuttuğu ByLock mesajlarıyla açığa çıktı. Kumpasçıların kaçmasını sağlayan ve her türlü ihtiyacını karşılayan örgütün, himaye altına aldığı isimlerden birisinin, Kozmik Oda’ya giren eski Yargıtay Üyesi Kadir Kayan olduğu ortaya çıktı.

Ankara Başsavcılığı'nca, FETÖ’nün ilk kumpası olduğu belirtilen Şemdinli kumpasında görev alan polislerin de aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitlere yer verildi. Şemdinli iddianamesinde imzası bulunan ve halen açıkta olan dönemin Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın, görevden alındıktan sonra terörist başı Fetullah Gülen’in talimatları doğrultusunda seyahat, konaklama başta olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılandığı, maddi olarak da kendisine düzenli para ödemesi yapıldığı belirtildi.

Kadir Kayan

İLİŞKİSİNİ KESMEMİŞ, PARA ALMAYA DEVAM ETMİŞ

Yeni Şafak'ın haberine göre; O dönem meslekten ihraç edildikten sonra Güney Afrika ve Bosna’da eşi ve çocuklarıyla birlikte bir süre kalması sağlanan Sarıkaya ile ilgili şu değerlendirme yapıldı: Örgüt, tekrar mesleğe kabul edilen Ferhat Sarıkaya ile yakından ilgilenmiştir. Sarıkaya beyanında daha önce de dini cemaat olarak gördüğü Fetullah Gülen yapılanması ile 17-25 Aralık 2013 sonrasında irtibatını kesmeye karar verdiğini belirtmiş ise de bu tarihten sonra örgüt liderinin talimatı ile gönderilen paraları almaya devam ettiği gibi örgüt içerisinde yapılan asla dini sohbet olarak nitelendirilemeyen örgütsel toplantılara da katıldığı anlaşılmaktadır.

KOZMİK HAKİME DE KORUMA

İddianameye konulan ByLock yazışmaları, dönemin Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’ya gösterilen himaye ve korumanın benzerini Kozmik Oda kumpasında rol alan eski Yargıtay üyesi Kadir Kayan için yapıldığını da ortaya koydu. FETÖ’nün Yargıtay yapılanmasında etkin görev alan eski üyeler Mesut Kundakçı ve Ali Akın arasında 13 Şubat 2016 tarihinde yapılan yazışmada, Ferhat Sarıkaya ile ilgili konuşmaların ardından Kayan’dan “Kadir abi bugün İstanbul’a giderken telefonu buraya bıraktı. Bir şey olursa nasıl irtibata geçip buluşma noktalarını ayarladık” şeklinde bahsedildiği görüldü.

EMEKLİLİK DİLEKÇESİ VERİP KAYIPLARA KARIŞTI

İddianamede söz konusu yazışmalara ilişkin, “Mesut Kundakçı ve Ali Akın’ın ByLock üzerinden yapmış oldukları yazışmalarda da Ferhat Sarıkaya’nın örgüt tarafından himaye edildiğini ve korunduğunu, aynı himaye ve korumanın kozmik oda aramasını gerçekleştiren bilahare örgüt tarafından Yargıtay üyeliğine seçilen hakim Kadir Kayan için de sağlanacağını belirttikleri görülmektedir” değerlendirilmesi yapıldı. FETÖ’cü Kadir Kaya, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi olduğu dönemde Kozmik Oda olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda günlerce arama yapmıştı. Darbe girişimi sonrasında da hakkında yakalama kararı çıkarılan Kaya, hala firari.

İşte o yazışma

FETÖ’nün Yargıtay yapılanmasında etkin görev alan eski üyeler Mesut Kundakçı ve Ali Akın arasında 13 Şubat 2016 tarihinde geçen o o yazışma:


* Mesut Kundakçı:
Ferhat’ı anlattım.

* Ali Akın:
Ferhat’ı ben birebir yaşamıştım. Yanındaydım Van’da.

* Mesut Kundakçı:
Kendisine, ‘borçlarını yaz eşine ver’ dedim. Veya ‘bana da verebilirsin’ dedim.

* Ali Akın:
Kayınpederin elinden damlamaz diyorlardı. Abilerin civanmertliğini görünce çok etkilenmiş. Bir kısmını hemen üstlenmiş.

* Mesut Kundakçı:
Abi, iyi oldu, işin ehemmiyetini bence anlamamış.

* Ali Akın:
Kadir abi, bugün İstanbul’a giderken telefonu buraya bıraktı. Bir şey olursa buluşma noktalarını ayarladık.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX