0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Şubat 2017 Cuma 01:00:00 - Güncelleme:24 Şubat 2017 Cuma 01:00:00

FETÖ Pakistan'da hayat bulamayacak

Başbakan Yıldırım, “Kardeş Pakistan'ın atacağı ilave adımlarla FETÖ artık Pakistan'da hayat  alanı bulamayacak ve tamamen ülkeyi terk edecek, terör örgütünün bütün izleri silinecek” dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, “Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine karşı kalkışma hareketine girişen FETÖ, faaliyette bulunduğu 170'e yakın ülkede büyük bir tehdittir” dedi. Başbakan Yıldırım ile Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında, ortak basın toplantısı düzenledi. 

 

170 ÜLKE İÇİN TEHDİT 

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ertesinde Pakistan hükümetinin, Pakistan Parlamentosu'nun her iki kanadının ve Pakistan halkının, Türkiye'nin yanında yer alarak, dostluğunu, kardeşliğini ve tarihi dayanışma ruhunu gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, zor günde verdikleri destek için Pakistan Başbakanı Şerif'e teşekkürlerini iletti. FETÖ'nün Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine karşı kalkışma hareketine giriştiğini hatırlatan Yıldırım, FETÖ'nün, faaliyette bulunduğu 170'e yakın ülkede büyük bir tehdit olduğuna dikkat çekti. 


TAMAMEN TERK EDECEKLER 

Başbakan Yıldırım, FETÖ'nün, kardeş Pakistan'ın da güvenliğine, kamu düzenine karşı bir tehdit oluşturduğuna işaret ederek, “Bu terör örgütünün bütün izlerinin silinmesi ve Pakistan'dan çıkarılması konusunda çok titiz bir yaklaşımınız olduğunu biliyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz. Kardeş Pakistan'ın atacağı ilave adımlarla FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak ve tamamen ülkeyi terk edecektir” ifadelerini kullandı. 


TİCARİ ANLAŞMALAR İMZALANDI 

Pakistan Başbakanı Şerif'le görüşmelerinde ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra enerji, altyapı ve ulaşım alanında iş birliğine yönelik adımları konuştuklarını aktaran Yıldırım, bu konuda iki ülke arasında tam bir irade birliği bulunduğunu vurguladı. İmzalanan iş birliği anlaşmalarına işaret eden Yıldırım, toplantıda ortaya konulan stratejik vizyonun bu anlaşmalarla teyit edildiğini dile getirdi. 

 

Asya'nın kalbinde  huzurun tesisi önemli 

Başbakan Yıldırım, Pakistan Başbakanı Şerif ile yalnızca ikili ilişkileri görüşmediklerini, bölgesel ve uluslararası konuları da ele alma fırsatı bulduklarını belirtti. Asya'nın kalbi olan bölgede huzur ve refahın tesisinin önemli olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu yolda iki kardeş ülke Pakistan ve Afganistan arasındaki iş birliğinin gelişmesine, sorunların görüşmelerle çözüme ulaştırılmasının önemine vurgu yaptık. Bu konuda Türkiye olarak üzerimize düşen ne yükümlülük varsa bunu yerine getirmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ettik” dedi. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX