0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ekim 2016 Çarşamba 10:14:00 - Güncelleme:19 Ekim 2016 Çarşamba 10:18:00

FETÖ, Çin'de kahve parasının peşine düştü!

Terör örgütü FETÖ Şanghay'da "Kahve ve sohbet" etkinlikleriyle para toplamaya çalışıyor. Sadece kadınların davetli olduğu etkinliklere katılım bedeli 46 TL

 

Türkiye'de FETÖ'nün finans kaynaklarının kurutulması  örgütü dünya genelinde paraya muhtaç hale getirdi.

 

Dünya genelinde yardım ve eğitim faaliyeti adı altında örgüte  milyonlarca dolar para toplayan FETÖ mensupları, Çin'de kadınların topladıkları  kahve parasına muhtaç duruma düştü.

 

Ülkede FETÖ'nün kontrolünde bulunduğu belirtilen Pasific Business and  Cultural Consultancy (PBCC) adlı kuruluş, Çin'in ekonomi kenti Şanghay'da "Kahve  ve Sohbet" adlı etkinliklerle halktan para toplamaya çalışıyor. Örgüt üyeleri  başta yerel sosya medya hesapları ve yayımladığı broşürlerde halkı davet ettiği  paralı etkinliklerle Türkiye-Çin ilişkilerini manipüle etmeye çalışıyor.

 

Şanghay'da düzenlenen "Kahve ve Sohbet" toplantılarına sadece  kadınların davetli olduğu duyurulurken, etkinliğe katılım bedeli olarak da 100  Yuan (yaklaşık 46 TL) isteniyor. Kuruluşun her ay farklı konularla "Kahve ve  Sohbet" etkinliğini sürdüreceği, buradan elde edeceği geliri ise FETÖ'ye  aktaracağı öğrenildi.

 

Çin'deki kanunlar gereği ülkede okul açamayan örgüt, uzun yıllardır  ticaret dernekleri ve benzeri kuruluşlarla faaliyet gösteriyor.

 

FETÖ'nün Türkiye'den getirdiği öğrencileri, Çin'in çeşitli kentlerinde  açtığı evlerde barındırdığı biliniyor. Örgüt, bu öğrenciler sayesinde ticari  işlerini yürütmek ve Çin üniversitelerinde yüksek lisans ve doktora yaptırmak  suretiyle kendine insan kaynağı sağlıyor.

 

Ülke kanunları nedeniyle okul açamayan ve yeraltı faaliyetleri  şeklinde yapılanan örgüt, çok sayıda öğrenciyi Çin'deki dil okulları ve  üniversitelere yerleştiriyor. FETÖ, özellikle Çin'e yerleştirdiği öğrencilerden  bir bölümünün ülkedeki akademik çevrelerde yer almasıyla elini güçlendirmeye  çalışıyor. Üniversite ve düşünce kuruluşlarında yayımladıkları makalelerle  ideolojilerini ortaya koyan yapının, son dönemde Türkiye'yi karalama  kampanyalarına yoğunluk verdiği belirtiliyor.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bu ülkede yaşayan birçok örgüt  üyesinin Hong Kong,Avustralya ve Tayvan gibi bölgelere gittiği ifade ediliyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX