0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2019 Çarşamba 09:59:00 - Güncelleme:23 Ocak 2019 Çarşamba 11:03:00

Ersoy Dede: Kıvırma Yılmaz ne olacak o paralar?

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in 'Atatürk' istismarıyla milyonlarca lira vurgun yapmasına tepkiler sürüyor.

Gunes.com / Haber Merkezi

Bugün 9'u 5 geçe 1881 adet satışa çıkan 2 bin 500 liralık kitap fahiş fiyatıyla eleştirilerin hedefi oldu. Özdil, ‘özel baskı’ kılıfı altında basılan 1881 kitabın tamamı satılması durumunda, 4 milyon 702 bin 500 lira gelir daha elde edecek.

“ŞAKA YAPMIYORUM. RESMEN BÖYLE YAZMIŞ ADAM”

Star gazetesi yazarı Ersoy Dede bugünkü yazısında Yılmaz Özdil’in dünkü yazısında uzun uzun yaptığı kitap pazarlamasına sert tepki gösterdi.  Dede “Açık söyleyeyim ilk günden beri, ‘elbet geliri bir yerlere bağışlanacaktır’ diye ihtiyatlı yaklaştım.. Değilmiş.. Uzun uzun yazmış neden tanesini 2 bin 500 liraya sattıklarını.. Meğer Fogra sertifikalı matbaada basılmış, Japonya’dan getirilen Shantung-S cilt bezi kullanılmış.. Kağıdı İsveç malı Munken Pure kağıtmış.. Tasarımını İngiltere’de okumuş bir adam yapmış. Ondan fiyatı 2 bin 500 liraymış.. Şaka yapmıyorum. Resmen böyle yazmış adam.” İfadelerini kullandı.

“YOLMA İŞLEMİ DAHA YENİ BAŞLADI”

Dede, Atatürk istismarının bağış kisvesiyle sunulmasındaki şüphelere dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: Peki bağış meselesi ne olacak? Yok bağış falan.. Hikaye şu; buradan kazanılacak olan parayla çocuk kitapları basılacakmış. Çocuk kitaplarının daha çok basılmasıyla çok daha fazla çocuk Atatürk’le tanışacakmış. Ee? Bağış? Orası karanlık.. Ha hazret bir de diyor ki, bunun daha tiyatrosu yazılacak oratoryosu yapılacak. Yani yolma işlemi daha yeni başladı..

Ersoy Dede’nin yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX