0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ekim 2016 Çarşamba 23:54:00 - Güncelleme:27 Ekim 2016 Perşembe 11:06:00

Erdoğan'dan Münbiç resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu: “En kısa sürede Münbiç'i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya çıkacaklar, Fırat'ın ötesine doğuya gidecekler, gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız.”

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, “Özgür Suriye Ordusu mensupları ile birlikte Cerablus'tan başladık, Rai'den Dabık'a kadar indik şimdi sırada El-Bab var. Birileri ısrarla Özgür Suriye Ordusu ve Türkiye'yi El-Bab'tan uzak tutmak istiyor. Tabii biz bu ısrarın gerisindeki niyeti biliyoruz” dedi.  

MÜNBİÇ'TEN ÇIKACAKLAR: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla 29. kez buluşan Erdoğan, Münbiç'in terör örgütü PYD'den temizlenmesi konusunda rest çekerek şunları söyledi: “Biz, DEAŞ terör örgütü ile PYD/YPG terör örgütleri ile bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu çabanın gerisinde sınırlarımız boyunca oluşturulamayan terör koridorunu biraz aşağıdan da olsa tesis etme amacı var. Biz buna rıza göstermeyeceğiz. Hatta en kısa sürede Mümbiç'i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız. Ya çıkacaklar, terk edecekler Fırat'ın ötesine doğuya gidecekler, gitmedikleri takdirde gereğini biz yapacağız.” 

MEZHEP SAVAŞI: Türkiye'nin Irak ve Suriye'de yaşanan her gelişmenin içinde mutlaka yer alacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Şu anda Suriye'de oluşturulmaya çalışılan her terör bölgesi, bize yönelik doğrudan bir tehdittir. Bunu adı ister DEAŞ olsun, ister PYD olsun, ister PKK olsun hangi isim olursa olsun fark etmez Türkiye'nin gözünde hepsi de bir an önce kafaları ezilmesi gereken terör örgütleridir. Diğer yandan Irak'ta da varız. Daha etkin şekilde var olmayı sürdüreceğiz, Musul'daki, Kerkük'teki kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bizim tarihi, kültürel birlikteliğimiz var, akrabalık bağlarımız var. Irak'ın göz göre göre bir mezhep savaşına itilmesine rıza göstermeyeceğiz. 

CHP'YE MESAJ: Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitabında, isim vermeden CHP ve Kılıçdaroğlu'na mesaj verdi: “Eğer millete afra tafra yaparsan bir seçimde getirir, öbür seçimde de gönderir, bu iş böyledir. Milletten bir adım kaçanlar hatta adeta koşarak, uzaklaşanlarsa kendilerine itibar etmediği için halka kızıyorlar. Halka niye kızıyorsun? Milletin değerleriyle, kültürüyle, tarihiyle kavga etmeyi bırakıp millete tabi olsalar mesele çözülecek. Öyle duvara 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' demekle egemenlik milletin olmuyor. Milletin hakkına tabi olmakla egemenlik milletin oluyor, bunu iyi anlamamız lazım.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX