0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Haziran 2017 Çarşamba 11:06:00 - Güncelleme:28 Haziran 2017 Çarşamba 14:41:00

Rus gazetesinden 'Erdoğan'dan ikinci 'Fırat Kalkanı' mesajı iddiası

Rus İzvestiya gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci 'Fırat Kalkanı Harekatı' sinyali vererek, geniş çaplı yeni bir operasyon düzenleyebileceklerini iddia etti. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları bu haberi yalanlayarak, Erdoğan'ın adı geçen gazeteye konuşmasının söz konusu olmadığını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Harran'da Suriyeli sığınmacıların kaldığı bir kampı ziyaret etmesi ardından Sputnik'in haberine göre Rus İzvestiya gazetesine konuştuğunu iddia etti. Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına izin vermeyeceklerini belirtip 'en ufak bir tehdit karşısında bile' burada yeni bir askeri operasyon düzenlemeye hazır olduklarını ifade etti.

 

 

"Suriye'de şu anda olumsuz süreçler görülüyor. Eğer bu durum sınırlarımız için bir tehdit oluşturursa Fırat Kalkanı operasyonunda olduğu gibi tepki vereceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Menbiç ve Rakka'yı terörist gruplardan kurtarmaya hazır oldukları ifade ettiklerini fakat ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin 'bahislerini Kürt gruplardan yana oynadığını' söyledi. Erdoğan ayrıca, PYD ve YPG'yi kastederek, Ankara'nın, 'stratejik partnerlerinin teröristlerle ortak hareket etmesinden üzüntü duyduğunu' ifade etti.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

 

Ancak cumhurbaşkanlığı İzvestiya'nın haberini yalanladı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı geçen gazeteye konuşmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX