0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2016 Cumartesi 15:07:00 - Güncelleme:22 Ekim 2016 Cumartesi 16:08:00

Erdoğan: Önüme gelirse imzalarım

Bursa'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör konusunda, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Yasin Börü'nün de kalmayacak. Üzerine üzerine gideceğiz. Parlamentoda idam konusu gündeme gelip, genel kuruldan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar bunu siz niçin dillendiriyorsunuz, ne olacaktı, sizden mi izin alacağız?" dedi.

 

İste Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle;

 

Benim Gaziantep'imde bir kına törenini 14 yaşındaki Messi'nin forması giydirilerek üzerine bomba bağladılar ve patlattılar. 56 kardeşim orada şehit olacak, 100 yaralı. Bunlar hala utanmadan, sıkılmadan niye üzerine gidiyorsunuz diyorlar. Gideceğiz, çünkü onların annelerinin babalarının gözünün yaşı bizi boğar. Onların kanı yerde kalmayacak. Yasin Börü'nün de kalmayacak. Üzerine üzerine gideceğiz. Parlamentoda idam konusu gündeme gelip, genel kuruldan geçtiği anda Cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar bunu siz niçin dillendiriyorsunuz, ne olacaktı, sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar onbinlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hala idam uygulaması var. Dolayısıyla biz o şehidimizin kanını yerde bırakamayız. Parlamentomuz bu kararı verirse imzalarım. 12 milyondan fazla Suriyeli evini, köyünü, şehrini terketti. 5 milyonu ülkesini terketmek zorunda kaldı.

 

Halep gibi geçmişte bize ait olan topraklarda kütüphaneler, medreseler, hastaneler enkaza döndü. Acımasızca vuruyorlar. Irak'ın kadim şehirleri, geçmişte Kerkük, Musul bizimdi. şimdi ben misak-ı milli dedim diye rahatsız oldular. Niye rahatsız oluyorsunuz, ben tarih dersi veriyorum anlayın. Bu işin tarihinde bu var. Gazi Mustafa Kemal'in de misak-ı milliyi hedef olarak göstermesi yok mu, var. Niye rahatsız oluyorlar? Biz milliyiz, biz yerliyiz. Biz vatanseveriz. Biz milliyetperveriz, farkımız bu. Onun için 2003'den bu yana izlenen yanlış ve kasıtlı politikaların beslediği etnik ve mezhepsel taassup sebebiyle bölge ölüm tarlalarına dönüştü. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX