0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Aralık 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:09 Aralık 2018 Pazar 08:57:00

Endişeyle takip ediyoruz

Başkan Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen toplu açılış töreninde Avrupa'daki protesto gösterilerini değerlendirdi, “Umarım Paris sokaklarında 'zulüm 1789'da başladı' yazılarını görmeyiz” temennisinde bulundu. 

Başkan Erdoğan, Üsküdar'da düzenlenen Toplu açılış Töreni'nde vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Fransa'daki olayları değerlendiren Erdoğan, Türkiye'ye karşı husumet besleyen herkesin er veya geç yaptığı ihanetin bedelini ödediğini ya da ödeyeceğini belirterek, “İşte Avrupa'da yaşananları görüyorsunuz değil mi? 15 Temmuz'da bunlar bize yapılanlar karşısında sessiz duranlar. Ülkemizin sokaklarını ateşe ve kana boğmaya çalışanlara sessiz kalanlar, işte görüyorsunuz şimdi ne durumdalar. Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda. Televizyonlar, gazeteler yanan arabaların, yağmalanan iş yerlerinin göstericilere en şiddetli şekilde müdahale eden polislerin görüntüleriyle dolu” diye konuştu. 

ŞİDDETİ HİÇ TASVİP ETMEDİK 

“Bizim polisimizle alay edenler, bizim polisimizin zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi bak neler yapıyor” ifadeseni kullanan Erdoğan, “Bizim polisimiz insaflı. Biz hak taleplerinin hiçbir zaman şiddet yoluyla dile getirilmesini tasvip etmedik, etmeyeceğiz. Her türlü düşünce ve talep, demokrasi içinde dile getirilebilir, mücadelesi verilebilir. Bu bakımdan Avrupa sokaklarındaki görüntüleri de endişeyle takip ediyoruz” dedi. Gezi Parkı eylemlerindeki bir duvar yazısını hatırlatan Erdoğan, “Umarım yakında Paris sokaklarındaki duvarlarda 'Zulüm 1789'da başladı' yazıları da görmeyiz. Bağdat Caddesi'nin sokaklarında ne diyorlardı? 'Zulüm 1453'te başladı'... O vicdansızlar bunları yazdılar duvarlara. 1453'te zulüm değil, evet, 1453'te zulüm bitti ve gönüllerin fethi başladı. Bizans'ın kızları, kadınları Edirnekapı'dan Fatih girerken ne söylediler? 'Başımızda, Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz' dediler. Böyle bir dönemi biz yaşadık” ifadelerini kullandı. 

KAZDIKLARI KUYUYA DÜŞTÜLER 

Başkan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, hem göstericilerin yol açtığı kaos görüntülerine hem de onlara uygulanan orantısız şiddete karşıyız Ancak ortaya çıkan manzara göstermektedir ki Avrupa demokrasi dersinden de insan hakları dersinden de özgürlükler dersinden de sınıfta kalmıştır. Siyasi popülizm uğruna mülteci karşıtlığını ve İslam düşmanlığını tahrik edenler, kendi kazdıkları kuyuya düşmüşlerdir. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları, mülteciler veya Müslümanlar tarafından değil bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlamıştır.”

ANLAT BAKALIM BAY KEMAL 

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na “PKK'nın Almanya'daki uzantılarıyla ne işin var? Peki onlarla ne konuştun, anlat bakalım” diye seslendi.

Başkan Erdoğan Üsküdar'da toplu açılış törenine katıldı. Meydanı dolduran coşkulu topluluğa seslenen Erdoğan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da terör örgütü yandaşlarıyla bir araya gelmesini sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, “Türkiye İstanbul başta olmak üzere tüm şehirleriyle güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Bay Kemal Almanya'ya gittin. 

O HANIM NEYİN NESİYDİ? 

Yanındaki o hanım, o neyin nesiydi? O YPG paçavralarıyla Alman Parlamentosu'nda çıkıp görüntü veren kadınla senin yan yana ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya'daki uzantıları. Senin onlarla ne işin var ya? Peki onlarla ne konuştun? Anlat bakalım anlat” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çıkmışlar diyorlar ki Almanya'da bunlar seçilmiş olanlar. Bay Kemal bizim bunlarla yürüyecek yolumuz yok. Bay Kemal'in rahatsızlığını anladınız mı? Bunlardan biri de ben son Arjantin G20 zirvesinden sonra Paraguay'a Venezula'ya gittim. Sosyal demokrat bir lider var. 1 milyon 49 bin çocuğu yetiştiriyorlar. Bizi İstiklal Marşı ile karşıladılar. Bize asker İstiklal Marşı'nı okudu. Bir yavru Türk bayrağını düşürdü, Maduro yerden alıp çocuğa verdi. 

BAYRAĞIMIZI İNDİRTMEYİZ 

PKK'lılar kongrelerinde bir tane Türk bayrağı bile asmadılar. Zar zor bir tane koymaya çalıştılar. Milletim de bunu yutmuyor. Bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanlarımızı susturtmayacağız. Bu topraklarda, bu milletin değerleriyle, bu milletin kutsallarıyla oynayamayacaksınız, oynatmayacağız.” 

O SAVCIYA, 'SEN KİMSİN' TEPKİSİ 

Erdoğan, TSK'da başörtüsü serbestisinin iptalini isteyen savcı için, “Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler” değerlendirmesinde bulundu. 

Üsküdar'daki konuşmasında TSK'daki başörtüsü serbestisinin iptalini isteyen savcı konusuna değinen Başkan Erdoğan, “Bir anda bir savcı çıkmış... Ya sen kimsin ya? Sen savcı olabilirsin ama her şey yasalarla bir yere oturmuşken, Anayasa'da, kanunlarda her şey bir yere oturmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde bu uygulamanın iptalini isteyebiliyorsun? Çünkü bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Neyse ki Danıştay'ın ilgili dairesi bu girişimi boşa çıkardı” ifadelerini kullandı. 

BUNUN KİME NE FAYDASI VAR? 

“Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var” diye soran Erdoğan şöyle devam etti: “Biz bu ülkede ordumuzda başörtülü personel var-yok meselesini mi tartışmalıyız yoksa dünyanın en iyi tankını, topunu, uçağını, gemisini, insansız hava araçlarını, silahlı insansız hava araçlarını, tüfeğini, füzesini, mühimmatını, radarını, motorunu nasıl üretebiliriz, onu mu tartışmalıyız? Biz bu ülkede hâlâ laiklik tartışmasıyla mı vakit geçirmeliyiz yoksa çocuklarımıza daha iyi, daha müreffeh bir geleceği nasıl bırakabileceğimizi mi tartışmalıyız?” 

O SÖZÜ TARİH KİTABINA GİRDİ 

Erdoğan'ın 'Dünya 5’ten büyüktür' sözü 12. sınıfların Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitabında yer aldı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 'daimi üyelik' yapısının değişmesi gerektiğini dile getiren Başkan Erdoğan'ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözleri, 12’nci sınıfların 'Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi' ders kitabına girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda ve daha sonra katıldığı çeşitli toplantılarda BM Güvenlik Konseyi'nin yapısını eleştirmiş, sadece 5 daimi üyenin veto hakkı bulunmasına tepki göstererek, bu durumun BM'yi etkisiz hale getirdiğini söylemişti. 

FOTOĞRAFLARI DA KULLANILDI 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ders kitabının 79’uncu sayfasında, ‘Kuruluşundan Günümüze BM' konulu bölümde, BM'nin kuruluşu, yapısı, sorumlulukları, hedefleri anlatıldı. Kitapta BM'nin yapısına yönelik eleştirilerin ardından, “Teşkilatın kendi içindeki adil olmayan yapılanması ve dünyada yaşanan olaylar karşısındaki yetersizlikleri, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya 5’ten büyüktür' sözüyle sembolleşmiştir” denildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu'nda konuşurken çekilen fotoğrafına da kitapta aynı sayfada yer verildi. 

'BİR GÜZEL ADAM' 

İstanbul'da bir program çıkışında kendisine mektup iletmek isteyen genci görerek, makam aracını durdurdu ve mektubunu aldığı Aylin İbrahimağaoğlu isimli üniversite öğrencisiyle ile bir süre sohbet etti. Ardından makam aracında öğrencinin mektubunu okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbrahim Ağaoğlu'nu telefonla arayarak, mektupta anlatılan sorunun detaylarıyla ilgili bilgi aldı. 

MUAZZEZ ERSOY ŞARKISI 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın üniversite öğrencisiyle telefonda konuştuğu anların görüntüsünü Twitter hesabından “Bir güzel adam Recep Tayyip Erdoğan” mesajıyla paylaştı. Erdoğan'ın üniversite öğrencisiyle telefonla konuştuğu sırada makam aracında Muazzez Ersoy'un seslendirdiği “Albümdeki Resimler” isimli şarkının çaldığı, Altun'un paylaştığı videoya yansıdı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX