0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2017 Cumartesi 13:27:00 - Güncelleme:21 Ekim 2017 Cumartesi 14:51:00

Elebaşı Fetullah Gülen'den sonra FETÖ'nün 2. elebaşı olan Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan tutuklandı

Paralel ihanet çetesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üst düzey yöneticilerinden Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan İstanbul'da tutuklandı. FETÖ elebaşı Gülen'in ölümünden sonra örgütün 1 numarası olması beklenen Mustafa Özcandı. Oğlu Enes Özcan İstanbul'da yakalandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yürütülen soruşturmalarda örgütün kritik isimleri tutuklanarak cezaevine gönderildi. Son olarak çok kritik bir isim daha yakalandı. FETÖ'nün Türkiye imamlığını da yapmış Mustafa Özcan'ın oğlu Enes Özcan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TELEFONUNA BAŞYÜCELER BAŞKANI DİYE KAYDETMİŞ

Yakalanan Enes Özcan’ın FETÖ’nün en üst konseyi Başyüceler Şurası Başkanı ve örgütün ikinci ismi Mustafa Özcan’ın oğlu olduğu öğrenildi. Şüphelinin yanında ele geçirilen bir telefonda babasının isminin farklı kaydedildiği de belirlendi. Babasını Başyüceler Şurası Başkanı olarak kaydeden Özcan’ın telefonunda Bylock bulunduğu belirlendi.

MUSTAFA ÖZCAN FETÖ'NÜN 2 NUMARASI ÇIKTI

Halk tarafından başarısılığa uğratılan darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar kapsamında, darbe girişimini düzenleyen FETÖ’nün veliahdı olarak Mustafa Özcan’ın belirlendiği ortaya çıktı. 

Önceki gün Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklamada-“Bu örgütün elebaşı bildiğiniz gibi Pensilvanya’da. Pensilvanya’dakinin yerine Türkiye’deki 1 numaranın bir sivil olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

MUSTAFA ÖZCAN KİMDİR?

Hüseyin Gülerce ve Nurettin Canikli tarafından yapılan açıklamalar göz önünde tutulduğunda örgütün Fethullah Gülen’den sonra gelen ismi olan Mustafa Özcan 1951 yılında Gediz’de doğdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bünyesinde çalışmaya 1975 senesinde başladı.

MUSTAFA ÖZCAN'NIN GÜLEN'LE TANIŞMASI

1977 yılında İzmir’de müftü yardımcılığı görevini yürütürken Fethullah Gülen ve cemaatle tanıştı. Diyanetteki görevinden emekli olana kadar klasik bir ‘vaiz’ profili sergiledi. FETÖ’nün Türkiye’deki sivil 1 numarası olarak görülen Mustafa Özcan, örgütün para kasası olan Kaynak Holding’in de beyniydi. Örgütte Fethullah Gülen’den sonra en etkili isim olarak niteleniyor.

HKK İmamı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bulunan FETÖ’cü askerlerinden imamı olan Mustafa Özcan 20 yıldır da cemaatin Balkanlar’dan sorumlu imamı. Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Yunanistan’daki tüm cemaat faaliyetleri onun elinin altından geçtiği iddia ediliyor

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX