0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Nisan 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:22 Nisan 2019 Pazartesi 08:00:00

Sebze fiyatlarının ateşi düşüyor

Tanzim satışla birlikte tezgahta fiyatı düşen sebzeler, havaların ısınmasıyla daha da ucuzlayacak.

Yıl içinde market ve pazar tezgahlarında anormal bir şekilde yükselen sebze ve meyve fiyatları, hükümet tarafından alınan önlemlerle düşüşe geçti. Bu kapsamda uygulanan cezai işlemler ve tanzim satış uygulamasının hayata geçirilmesiyle, vatandaşa ucuza sebze ve meyve satılması, pazar ve market tezgahlarındaki fiyatları da normalleştirdi. 

Yeni mahsuller etkili 

Yeni mahsullerin ve hasadın etkisiyle ilerleyen günlerde pek çok üründe fiyat düşüşleri beklendiğini aktaran Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, özellikle sebze fiyatlarında düşüş yaşanacağını belirtti. 

Tezgahlar rahatlayacak

Kuru soğan ve patates fiyatlarının da daha uygun olacağını belirten Tavşan, “Yeni mahsuller çıkıyor. Fiyatlar normale dönecek. Havaların ısınmasıyla biber çeşitleri ve domates de ucuzlayacak. Mayıs ayında ürün fiyatları bu kadar konuşulmayacak seviyelerde olacak” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX