0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 09:15:00

'Dünyaya Türkçe öğretiyoruz'

'Bir Aşk İki Hayat' filminin başrol oyuncuları Engin Akyürek ve Bergüzar Korel, bu kez ALEM Dergisi için bir araya geldi. Dizi ve filmlerle Türkiye’yi tanıttıklarını dile getiren oyuncular, 'Yurtdışında diziler sayesinde Türkçe öğrenenler var' dedi.  

Ünlü oyuncular Engin Akyürek ve Bergüzar Korel'in başrolünü paylaştığı 'Bir Aşk İki Hayat' filmi, geçen hafta vizyona girdi. İki ünlü isim bu kez ALEM Dergisi için bir araya geldi. Cem Talu’nun objektifi karşısına geçen oyuncuların röportajını ise ALEM Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gözde Yörükoğlu gerçekleştirdi. 

'DİZİLER KÜÇÜMSENİYORDU'

Engin Akyürek, dizi sektörüyle ilgili düşünceleri sorulduğunda “Eskiden dizi zaten n'olucak gibi genel bir küçümseme vardı. Yapılıyor bir hafta sonra çöp oluyor deniyordu. Şimdi öyle bir noktaya geldi ki dünyayı dolaşıyor, 3 4 yıl önce yaptığımız işler hala yayınlanıyor. Bizim meseleyi biraz daha ciddiye alıp ortaya bir vizyon koymamız gerekiyor, bakış açısı geliştirmek gerekiyor. Neler yaptık, neler yapmamız gerekiyor. 

GURURLANDIRAN BAŞARI 

Bunu sadece yazan, çeken için söylemiyorum hepimizin bir şeyler yapması gerekiyor” diye cevap verdi. Her iki oyuncuya da yurtdışında ülkemizi nasıl temsil ettikleri sorulduğunda; Engin Akyürek , Türkçeyi Türkiye’yi tanıtmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Bergüzar Korel ise “ Bizler sayesinde Türkçe öğrenen benim karşılaştığım o kadar çok başka coğrafyalardan insanlar var ki...” diye ifade etti. Engin Akyürek ve Bergüzar Korel’in röportajını ALEM Dergisi’nde okuyabilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX