0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Temmuz 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:19 Temmuz 2019 Cuma 09:45:00

Kimyasal harika!

İspanya'da turkuaz rengi nedeniyle turist akınına uğrayan Monte Neme Gölü'ne fotoğraf çektirmek için giren onlarca kişi hastanelik oldu. Gölün, kimyasal atık sonucu renk değiştirdiği ortaya çıktı.  

TAŞ OCAĞINDAN SIZMIŞ

Son dönemde, İspanya’daki sosyal medya tutkunları arasında popüler hale gelen Monte Neme Gölü’yle ilgili ortaya çıkan skandal ülke gündemine oturdu. Beğeni meraklılarının  uğrak noktası haline gelen bölgede, turkuaz renkli suya giren yüzlerce kişi cilt tahrişi ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan araştırmalar sonucu suda 80'li yıllarda kullanılmış ve terk edilmiş bir taş ocağının kimyasal atıkları tespit edildi.

'GİRİŞİ YASAKLAYIN' UYARISI 

Yetkililer, bölgede bulunan altı su birikintisinden biri olan ve yaz aylarında da debisi yükselen gölün berrak rengini kimyasal atıklardan aldığını açıkladı. Çevre uzmanları, Galiçya yönetimine bölgeye girişi yasaklaması ve olası ciddi durumlara karşı önlem alması çağrısında bulundu. Ayrıca, bölgenin çamurlu yapısına dikkat çekilerek bataklık özellikleri gösterdiği için tehlike oluşturabileceği uyarısı yapıldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX