0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2019 Cuma 09:22:00 - Güncelleme:14 Aralık 2019 Cumartesi 15:03:00

Dışişleri Bakanlığı 30 mütercim başvuru tarihleri

Dışişleri Bakanlığı 30 mütercim alımı yapıyor. Dışişleri Bakanlığı'nda mütercim olarak görev yapmak isteyenler alıma başvurmak istiyor. Alım için yapılacak sınavın yazılı aşaması, 28 Aralık 2019 tarihinde Ankara'da gerçekleşecek. Dışişleri Bakanlığı 30 mütercim alımı başvuru tarihleri ve şartları ise haberimizde sıralanıyor.

Dışişleri Bakanlığı mütercim alımı şartları neler? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Dışişleri Bakanlığı 30 mütercim başvuru tarihleri merakla araştırılıyor. Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere mütercim unvanlı toplam 30 personel alınacak. Dışişleri Bakanlığı 30 mütercim alımı için giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalardan oluşuyor. Dışişleri Bakanlığı 30 mütercim alımına ilişkin merak edilen detaylar haberimizde yer alıyor..

MEMUR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYIN.
 

DIŞ İŞLERİ BAKANLIĞI MÜTERCİM ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Sınav başvuruları, 5 Aralık 2019 Perşembe günü başlayacak ve 15 Aralık 2019 Pazar günü saat 18.00’de sona erecektir. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri şunlardır:

(a) T.C. kimlik numarası,
(b) KPSS sonuç belgesi,
(c) YDS/e-YDS veya puan eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan sonuç belgesi,
(d) Diploma (Yabancı üniversitelerden alınmış olması halinde, YÖK onaylı denklik belgesinin de iletilmesi gerekmektedir),
(e) Mevcut görünümü yansıtan vesikalık fotoğraf (erkekler için sakalsız ve kravatlı).
(f) Yazılı sınavın her bir bölümünden geçer not alacak adaylar, aşağıdaki esaslara göre yazılı sınavda ilave puan elde edebileceklerdir:

- Yazılı sınava gireceği yabancı dil haricinde, adayın herhangi bir diğer dilde 2017, 2018 veya 2019 yıllarında almış olduğu YDS/e-YDS puanının veya ÖSYM tarafından puan eşdeğerliği saptanmış herhangi bir uluslararası dil sınavı puanının YDS karşılığının 80’in üzerinde kalan kısmı, yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

- Üçüncü bir yabancı dili daha bilen adayın, bu dilde 2017, 2018 veya 2019 yıllarında almış olduğu YDS/e-YDS puanının veya ÖSYM tarafından puan eşdeğerliği saptanmış herhangi bir uluslararası dil sınavı puanının YDS karşılığının 80’in üzerinde kalan kısmının yarısı da yazılı sınavda aritmetik ortalaması alınacak puan toplamına eklenecektir.

YDS/e-YDS puanı veya uluslararası dil sınavlarından alınmış ÖSYM tarafından saptanmış eşdeğer puanı olan adayların anılan sınavlara ilişkin sonuç belgelerini de diğer başvuru evrakıyla birlikte iletmeleri gerekmektedir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX