0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ekim 2018 Cuma 08:43:00 - Güncelleme:19 Ekim 2018 Cuma 09:50:00

Danıştay'ın zamanlaması manidar 'Öğrenci andı' kararı hukuka aykırılıklarla dolu

Danıştay'ın 'Öğrenci andı' kararı, Türkiye'nin gündemine oturdu. Zamanlaması manidar bu kararın yerel seçimlere kısa bir süre kala yeni bir tartışma ortamı oluşturma gayreti olarak yorumlandı.

Danıştay'ın Öğrenci Andı hakkındaki kararı Türkiye'de gündeme oturdu. Danıştay 8. Dairesi'nin almış olduğu kararın zamanlaması manidar. Yerel seçimlere kısa bir süre kala alınan bu karar yeni bir kavganın fitilini ateşlemeye yönelik olarak yorumlandı.

ANAYASA'YI ALENEN İHLAL

Adalet eski Bakanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, twitter hesabından yaptığı açıklamada Danıştay'ın kararına sert tepki gösterdi. Bozdağ, Danıştay'ın bu kararı hakkında 'Anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir' ifadelerini kullandı.

KARAR DA GEREKÇESİ DE İLGİNÇ

TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararı ve gerekçesini 'İlginç' bulduğunu kaydetti.

Danıştay'ın öğrenci andı kararına Bekir Bozdağ'dan tepki: Anayasa ve yasayı çiğnemiştir

SOSYAL MEDYADA TEPKİYLE KARŞILANDI

Danıştay'ın ilköğretim okullarında uygulanan 'Öğrenci Andı'nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesi tartışmaya yol açtı. Sosyal medyada çok sayıda kişi Danıştay'ın kararına tepki gösterdi.

2013 YILINDA YÖNETMELİK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

'Öğrendi Andı' 8 Ekim 2013 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in 1. maddesiyle kaldırılmıştı.


 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX