0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2018 Cuma 14:03:00 - Güncelleme:21 Eylül 2018 Cuma 18:24:00

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Münbiç'te ortak devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Münbiç'te ortak devriye, müşterek devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. TSK, Amerikalı mevkidaşları ile sahada bunu koordine ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Münbiç'te ortak devriye, müşterek devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. TSK, Amerikalı mevkidaşları ile sahada bunu koordine ediyor. Çok yakın bir zamanda hem müşterek eğitim hem de müşterek devriye faaliyetleri başlayacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliye'sinde basın toplantısı düzenledi. 

Kalın, "Münbiç yol haritasının planlandığı şekilde, herhangi bir gecikme olmadan uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde küresel barış diplomasisini yürütürken uluslararası toplumun üzerine düşen siyasi ve insani sorumluluğu da yerine getirmesi gerekiyor. Münbiç yol haritası önemli bir anlaşma, biz buna sadığız, gereğini yapacağız. Fakat eş zamanlı olarak Amerikan yönetiminin YPG ve PYD ile angajmanının devam ediyor olması bizim için ciddi bir endişe kaynağıdır. Bir tarafta Münbiç yol haritasını uygularken öbür tarafta YPG ve PYD'ye her tür silah desteğinin, finans desteğinin, siyasi desteğin, medya desteğinin verilmeye devam edilmesi kabul edilemez. Münbiç'te ortak devriye, müşterek devriye için çalışmalar tamamlanmak üzere. TSK, Amerikalı mevkidaşları ile sahada bunu koordine ediyor. Çok yakın bir zamanda hem müşterek eğitim hem de müşterek devriye faaliyetleri başlayacak." diye konuştu. 

(AA)

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın:  Türkiye için kabul edilmez

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX