0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2017 Cumartesi 12:21:00 - Güncelleme:21 Ekim 2017 Cumartesi 13:04:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert sözler: Ben bu ülkeye medeni demem

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sayın Trump, bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojidir." diyerek ABD Başkanına sert bir gönderme yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları;

Şu anda, bir çok insanlar çıktı türedi. Bu türedi tipler sünneti ciddi manada tartışır hale geldiler. Bu tartışmalar özellikle ülkemizde yapılması bizler için ciddi manada bir üzüntü sebebidir. Şunu açık net söylemek zorundayım. Hoca olmak ahkam kesmek yetkisini kimseye vermiyor. Dolayısıyla sevgili Peygamberimizin (SAS)'in sünnetini tartışma yetkisini de onlara vermiyor. Trump bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipolojidir. Bizim hedefimizde insan yaradılmışların en şereflisidir.

 BEN BU ÜLKEYE MEDENİ DEMEM 

ABD'ye demokrasinin beşiği deniyor, böyle bir şey demokrasi olamaz. Benim 13 korumama davetine gittiğim ülkede gözaltı kararı çıkıyorsa ben bu ülkeye medeni demem. Böyle adalet böyle merhamet olur mu? İki dünya saadetini onlar için konuşmamıza zaten hiç gerek yok. Ben ittifaktan yanayım. Biz, kesrette vahdeti bulmuş bir milletiz. Bir anlayışın mensuplarıyız. Bu çok ciddi bir yaklaşım buldu. Bir çok devlet buna katıldı şu anda dünyada 114 devlet bizim attığımız bu adıma destek veriyor.

ONLAR ŞİRK İÇİNDE OLANLARDIR

Yitik kaybedildiği yerde aranır. Bizim de yapmamız gereken budur. Medeniyetimizin tüm insanlığın gönlünde ve kafasında yeniden hak ettiği yere gelmesi için öncelikle mecramızı doğru belirlememiz gerekiyor. Allah'ın hepimize şah damarımızdan daha yakın olduğu gerçeği, gerçi birileri birisini bize şah damarımızdan daha yakın diye tabir ediyor ama onlar şirk içinde. O da Pensilvanya'da. Üstad ne diyor sanat Allah'ı aramakmış meğer. Biz sanata böyle bakıyoruz. Görüldüğü gibi medeniyetimizi ihya etmenin yolunu başka yerde değil, doğrudan kendimizde aramalıyız. Aklını ve muhakemesini başkasının emrine verenin ne dini ne ahireti kalır.

 BU SÖZLER SIRADAN SÖZLER DEĞİLDİR 

Aliya İzzetbegoviç, vefatından bir gün önce ziyaret ettiğimde Tayyip siz evlad-ı Fatihansınız dedi. Sizler emanetçisiniz bu emaneti koruyun dedi ve ertesi gün vefat etti. Biz şimdi Mostar'ı nasıl bırakabiliriz? Merhum Aliya'nın bu sözleri sıradan sözler değildir. Kendisinin Bosna'yı Türkiye'ye emanet etmesi sahip olduğu medeniyet ufkundan kaynaklıydı. Onun için bugün öncelikle yapmamız gereken İslam dünyasında yaşanan hadiselere çok daha geniş perspektiften bakabilmektir. Devletlerin medeniyetlerin de bir ömrü vardır. Doğar, büyür ve ölürler.

BUDİST TERÖRİSTLER İÇİN AYNI ŞEYİ SÖYLEYEBİLİYORLAR MI?

Medeniyet konusunda fikri olmayan taklide teslim olmak zorundadır. Osmanlı çökmek üzere olduğu dönemde dahi dünyanın 4 bir yanında medeniyet için hamleler yapmaktan geri durmamıştır. Dünya 5'ten büyüktür diyoruz. ikinci dünya savaşı geride kaldı. Bugün başka dünya var. Bütün hadiseler güncellenirken siyasetin bu noktadaki kaderinin güncellenmesi gerekir. Dünya 5 ülkenin dudaklarının arasına bakıyor. O 5 ülke arasında bir tane Müslüman ülke yok. Dünyadaki bütün kıtalar orada temsil edilmiyor. Asya, Avrupa Amerika, diğer kıtalar nerede? Niçin şu anda Irak Suriye çözülmüyor, acaba niçin Myanmar halledilmiyor? ABD'de sayın Trump bakıyorsunuz Müslümanlara terörist ifadesi kullanıyor bak böyle bir şey yok dediğimizde savunamıyor. Budistler Müslümanları öldürdüler peki onlar için aynı şeyi söyleyebiliyor mu yok niye çünkü onlar yoga yapıyor. Varsa yoksa İslami terör diyorlar. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi veren biziz ve bu mücadeleyi verirken de DEAŞ'ın İslam ile alakası olmadığını da söylüyoruz. Ama bunlara bunu anlatamıyorsunuz ve ne yazık ki Müslümanı Müslümana bunlar kırdırıyor. Ücretsiz silahları da veriyorlar. Biz savunmak için paramızla istiyoruz vermiyorlar. Böyle garip bir dünya içerisindeyiz. Adalet bende adaleti arıyorum yok. Merhamet bunlarda hiç yok. Geçen G-20'de enteresan bir olay oldu, Sayın Trump dedi ki dünyada en çok yardım yapan biziz dedi. Ben bir şey demedim. Dünyada ABD şu anda birinci sırada görünüyor biz ikinci sırada İngiltere üçüncü sırada görünüyor. Fakat milli gelire oranla bakıldığında Türkiye birinci ABD ikinci sırada görünüyor. Niye söylemiyorsun Türkiye'yi, işlerine gelmiyor. Çünkü biz veren el alan elden üstündür bilinciyle yetişen bir toplumuz.

11 EYLÜL İÇİN DÜNYAYI KANA BULADILAR

11 Eylül'de ikiz kuleler terör saldırısıyla yıkıldığı için dünyayı kana boğdular. Irak diye bir ülke kaldı mı Suriye İdlib Şam ne halde? Bütün o tarihi eserler yıkıldı gitti yani medeniyet çöktü. Medeniyet adına konuşanlar bunlarla ilgili acaba tek kelam ediyorlar mı? Yani bu asrın hülagüleri de var.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX