0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2018 Salı 11:39:00 - Güncelleme:20 Mart 2018 Salı 12:34:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aslanlar meydana çıkınca çakallara kaçmak düşer

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Afrin operasyonuna ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. PYD'li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları:

Değerli milletvekili arkadaşlarım, kıymetli misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Her alanda mücadeleci kişiliği, güçlü ve kararlı duruşu ile kendisini bildiğimiz Hasan Celal Güzel ağabeyimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Yargı mensupları ile bir araya geldik. Kurumumuzun yeni hizmet binasının temelini attık. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ailesiyle ve çeşitli kesimlerden hanım kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu programlarda ifrat ve tefrit noktasında dinimizi karalamaya yönelik her türlü yanlış adıma karşı olduğumuzu güçlü şekilde ifade ettik. Bu tartışma esasen bizim işimiz olmamalıydı ama konuşması gerekenlerin sustuğu, susması gerekenlerin konuştuğu ortamda gönlümüz sorumsuzluklara rıza göstermedi. Önümüzdeki dönemde bu tartışma alimlerimiz, ariflerimiz tarafından yerli yerine oturtulacak, İslam adına bir kazanca dönüşecektir. Müslümanların meselelerini konuştuk, tartıştık. 14 Mart'ta 46. defa muhtarlarımız ile bir araya gelerek hasret giderdik. Hedefimiz Cumhurbaşkanlığı dönemimiz bitmeden ülkemizdeki tüm muhtarlarımızla bir araya gelmi olmaktır.

Gerek Diyarbakır'da gerek Mardin'de bugüne kadar yaşamadığımız heyecanı görmenin bahtiyarlığını yaşadım. Konutları ile, tarihi evleri ile iş yerleri ile altyapısı ile çok büyük hizmetler çok kısa bir süre içinde Diyarbakır'a kazandırıldı. Terör örgütünün amacının yıkmak, bizim gayemizin ise yapmak ve yaşatmak olduğu Suriçi'nde görüldü.

ABD'Lİ SÖZCÜYE YANIT

18 Mart'ta Afrin'in tamamen temizlendiğinin müjdesini milletimizle paylaştık. Buraya girerken etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3647'ye yükseldi. Amerika'dan sözcü açıklama yapıyor, Afrin'de kaygılıyız diyor. Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz. Terör örgütlerini temizleyelim dediğimiz zaman neredeydiniz.

"ÇAKALLAR KUYRUKLARINI KISTIRIP KAÇTILAR"

Patlayıcıların kılıç artıklarının temizlenmöesi için ÖSO ve TSK operasyonlarına bir müddet daha devam edecektir. ÖSO ve bizim askerlerimiz arama taramayı devam ettiriyor. Türkiye Afrin'e operasyon başlattığında estirilen havayı hatırlıyorsunuz değil mi? Önce bir şaşkınlık yaşandı. Ardından terör örgütünü sürekli şişiren haberler yayılmaya çalışıldı. Batı ülkeleri de bize Afrin'e girmeyin demeye utandıkları için olacak bir an önce operasyonları bitirin mesajı veriyor. 2 ayda Afrin operasyonunun askeri safasını büyük ölçüde bitirdik. Aslanlar meydana çıkınca çakalların payına kaçmak düşer. PYD'li çakallar da kuyruklarını kıstırıp kaçtılar.Güya bize karşı savaşmak için hazırladıkları mevziler gördünüz onlara mezar oldu. Sivillerin arkasına sığınarak ancak bu kadar dayanabildiler.

Bu ülkeyi bu vatanı kimselere bırakmadık bırakmayacağız. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar millet olarak birliğimizden kardeşliğimizden vazgeçmeyeceğiz. Hangi bedeli ödetirlerse ödetsinler ezanımızı susturamayacaklar bayrağımızı indiremeyecekler.''

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX