0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Şubat 2019 Pazartesi 11:40:00 - Güncelleme:11 Şubat 2019 Pazartesi 12:33:00

CHP'lileri susturan Kılıçdaroğlu artık Tekin'siz: Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz

31 Mart tarihi seçimleri yaklaşırken terör örgütüyle dirsek teması halinde olan Kılıçdaroğlu yönetimine CHP'de karşı çıkan en önemli isimlerden biri de Gürsel Tekin oldu. Tekin, "Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz" ifadeleriyle aday seçiminde hoyrat davranan Kılıçdaroğlu'nun, baskıcı tutumunu sert bir şekilde eleştirdi.

(gunes.com /Haber Merkezi)

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isterken üstü çizilen partinin ağır toplarından Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "yaptım oldu" diktelerine tepki gösterdi.

Gürsel Tekin'in açıklamalarından öne çıkanlar;

CHP'DE İÇ KARIŞIKLIK

CHP'nin İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Twitter hesabından çok sert sözlerle Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Açıklamalarının devamını daha sonra basın mensuplarıyla paylaştı. Gürsel Tekin'in seçim öncesi kamuoyuna karşı konuşma kararı alması, Kılıçdaroğlu CHP'sindeki baskıcı durumun vahametini gözler önüne serdi.

ÖRGÜTÜMÜZDE CİDDİ RAHATSIZLIK VAR

CHP'nin görevi halkın değişim beklentisine öncülük etmektir. Halkta da örgütümüzde de ciddi rahatsızlık olduğu gözüküyor. 35 yıldır CHP ailesinin bir üyesi olarak halkın sesini ortaya koymak zorundayım.

ADAY SEÇİMİNDE OBJEKTİF KRİTERLER UYGULANMIYOR

CHP kültüründe kim CHP’ye bir oy fazla kazandırırsa o aday olmalıdır anlayışı hakimdir. Bugün CHP’nin oy kazanmasından ve başarısından başka ölçütler de devreye girmiş durumda. Adayların objektif kriterlere göre belirlendiğini söylemek mümkün değil.

EN ÇOK DESTEKLENENLER ADAY GÖSTERİLMEDİ

Her seçim çevresinde adeta farklı bir kriter, farklı bir standart ortaya koyuldu. Bir yerde uygulanan kriter diğer yerde uygulanmadı. Birçok büyükşehirde, kamuoyu anketlerinde, örgütte en çok destek bulan arkadaşlar aday gösterilmedi.

LİYAKAT YOK ŞAHSİ YAKINLIK HAKİM DURUMDA

Biz liyakati savunan bir partiyiz. Liyakat ilkesinin her yere egemen olmasını isteriz. Ne yazık ki aday belirleme sürecinde bu ilkenin gereği de yerine getirilmedi. Liyakat ilkesi bir kenara bırakıldı, şahsi yakınlık ve tutum öne çıkartıldı.

KAZANACAK ADAYLAR DEVRE DIŞI BIRAKILDI

Birçok ilde partimize ve vatandaşa başarıyla hizmet eden belediye başkanlarımız yalnızca olağanüstü kurultay talep ettikleri için yeniden aday gösterilmedi. Yine bazı illerde seçimi kazanabilecek seviyede halk desteği olan arkadaşlarımız aynı gerekçeyle adaylık dışında bırakıldı.

KOLTUĞU TERKET

Hiçbir koltuk başarısızlık üzerine kurulamaz. Halkımızın, tabanımızın, örgütümüzün beklentisi mutlak başarıdır. Bugünden itibaren ben de seçim bitene kadar canla, başla CHP’nin her ilçede, her ilde zafer kazanması için çalışacağım.

"MÜHÜR KİMDEYSE SÜLEYMAN O'DUR"

Bütün örgütümüze ve seçmenlerimize de büyük bir heyecanla çalışma çağrısında bulunuyorum. Mühür kimdeyse Süleyman O’dur. Başka kimse yoktur. Herkesin de bu sorumluluğun yerine getireceğini umuyorum" dedi.

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX