0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Temmuz 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:17 Temmuz 2018 Salı 01:33:00

CHP'de kılıçlar çekildi

İnce, olağanüstü kurultay  sürecini başlattı. İmza veren delege sayısı ilk günden 300'ü geçti. Ancak Kılıçdaroğlu cephesi yeterli imzanın toplanamayacağını savunuyor.  

24 Haziran hezimetinin ardından CHP'de başlayan koltuk kavgasında beklenen hamle geldi. Kılıçdaroğlu'na bayrak açan Muharrem İnce, olağanüstü kurultay için imza toplamaya başladı. İnce'nin çağrısıyla harekete geçen delegeler, Kılıçdaroğlu'nu devirme yolunda ilk adımı attı. Olağanüstü kurultayın toplanması için 625 imza gerekiyor. İlk gün 300'den fazla delegenin imza verdiğini söyleyen İnce cephesi, yeterli imzanın toplanacağından emin görünüyor. 

DELEGE SAF DEĞİŞTİRDİ

İnce'ye yakın isimlerden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Türkiye'nin birçok yerinde kurultay delegelerimiz notere koşarak imzalarını vermeye başlamışlardır. Olağanüstü kurultayımızın adı 'değişim ve umut kurultayı' olacaktır. Değişimin önünde durulamaz” dedi. İmza sayısı arttıkça kararsız olan delegeler de İnce tarafına geçti. Bu noktaya işaret eden Tüzün, olağan kurultayda Kılıçdaroğlu'nu destekleyen delegelerin tavır değiştirdiğini belirterek, yeterli imzanın toplanacağından kuşkusu olmadığını söyledi. Tüzün, İnce'nin kısa süre önce yapılan olağan kurultayda 447 oy aldığını da hatırlattı.  10'uncu seçim yenilgisine rağmen genel başkanlığı bırakmamakta kararlı olan Kılıçdaroğlu ise gelişmeleri endişeyle izliyor. 

GENEL MERKEZ: TOPLANAMAZ

İmza sayısının ilk günden 300'ü aşması üzerine  genel merkezde yüzler asıldı. MYK toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli imzanın toplanamayacağını savundu. Tezcan, “Yüzde 51 imza toplanırsa kurultayın toplanması bir tüzük emridir. Bizim edindiğimiz izlenim bu imzanın toplanamayacağı yönündedir. Parti tabanının önemli bir bölümü şu anda olağanüstü kurultayın doğru olmadığını ifade ediyor ve kurultay delegelerinin imza verme konusunda güçlü bir iradesi yok” dedi. 

MÜZİK DEĞİŞTİ AYAK DA DEĞİŞSİN

CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, “çağrı heyeti sözcüsü” sıfatıyla delegeyi olağanüstü kurultay için imza vermeye çağırdı. “Kaybedecek vaktimiz de, sabrımız da yok. Bu değişim artık zorunludur” diyen Usluer, Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştirdi. Usluer, şunları söyledi: “Tam 9 seçimdir aynı yöntemleri uygulayarak, farklı sonuç alınamayacağını gördük. 9 seçim kaybeden ve yaşanan yenilgilerde sorumluluk almaktan imtina eden partimizin Genel Başkanı Sayın Kemal  Kılıçdaroğlu ve onun belirlediği yönetim anlayışı,siyasi ömrünü tamamlamıştır. Artık müzik değişti ayak da değişmek zorunda. Mesele kimin yöneteceği değil, nasıl yöneteceğidir. İktidar deyince parti içi iktidarı anlayan zihniyetten bir an önce kurtulmamızın yolu bakış açımızı da siyaset yapma biçimimizi de değiştirmekten geçer.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX